Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 26 » Зустріч волонтерів Служби розшуку Червоного Хреста у Львівській ОО ТЧХУ
00:54
Зустріч волонтерів Служби розшуку Червоного Хреста у Львівській ОО ТЧХУ

 

 

ДОПОМОГТИ ПОНОВИТИ РОДИННІ ЗВ'ЯЗКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

24 жовтня, після закінчення дводенного семінару

з підвищення кваліфікації інструкторів

Червоного Хреста з першої допомоги, відбулася зустріч волонтерів

Служби розшуку у Львівській ОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ Ніна Добренька окреслила тему зустрічі, розповіла про те, що через два дні, 26 жовтня, у Києві в Центральному будинку офіцерів ЗСУ відбудеться зустріч родин зниклих безвісти військовослужбовців з представниками державних установ та організацій, які займаються пошуковою роботою. За сприянням МКЧХ четверо осіб поїде у Київ від Львівщини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери обговорили цю новину, а також поділилися досвідом своєї роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Від Личаківської РО м. Львова ТЧХУ була присутня і виступила волонтер Червоного Хреста Анастасія Остасюк. Вона розповіла про те, як пропагує цілі і завдання Служби розшуку Червоного Хреста серед населення Личаківського району м. Львова.

 

Так, зокрема, вона привернула увагу присутніх до того, як 30 серпня, у Всесвітній день зниклих безвісти, їй разом з сином Ростиславом вдалося провести інформаційно-роз'яснювальну роботу у Стрийському парку на дитячому майданчику біля розважального комплексу, подарованого юним львів'янам компанією Рошен.

 

Спілкувалася там з мамами і бабусями дітей, що тим часом бавилися на гойдалках і турнікетах, роздавала їм інформаційно – пропагандистську літературу Служби розшуку ТЧХУ, запрошувала в офіс Товариства.

 

Повертаючись до репортажу з тієї події, хочеться відзначити, що родина Остасюків, - мати Анастасія і її син Ростислав, котрі віддавна є волонтерами Червоного Хреста, були недавно у такій самій ситуації, як їх співрозмовники: вони довго - довго чекали вістей від Андрія, годувальника сім'ї, котрий два роки тому брав участь у збройному конфлікті на Луганщині, був поранений біля аеропорту і кілька місяців лікувався від контузії по військових госпіталях.

 

Тож не дивно, що в 2014 р. Ростик і його брат Володя Остасюки пішли до школи 1 вересня без батька, тільки з мамою Анастасією, тому що батька військкомат призвав на військову службу, і після недовгих зборів, відправив просто на схід України водити бронетранспортер.

 

 

 

 

 

 

Волонтери Служби розшуку ЛОО ТЧХУ з інших районів також поділилися набутим досвідом, поговори про плани на майбутнє.

 

 

 

 

Учасники зустрічі прийшли до одностайного висновку: Служба розшуку ТЧХУ робить велику справу, допомагаючи людям відновити родинні зв'язки, які розірвав збройний конфлікт та інші життєві обставини. Міські і й районні організації Товариства допомагають їй у цьому всім, чим тільки можна.

 

Довідково:

 

Детальніші роз’яснення щодо процедури розшуку зниклих безвісти можна отримати у відділі розшуку Національного комітету ТЧХУ за адресою: http://redcross.org.ua/rfl/general-information/ або в обласних організаціях Товариства Червоного Хреста України за місцем мешкання заявника.

 

Звертайтеся до Служби розшуку Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за телефоном (0322) 255 - 08 -78 Ніна Іванівна - директор МСЦ, відповідальна з питань розшуку у ЛОО ТЧХУ.

ї

Приходьте за адресою: м. Львів, вул. Лепкого, 5 «а».

 

ї

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 720 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 07:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024