Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 29 » 29 жовтня – Міжнародний день боротьби з псоріазом
11:42
29 жовтня – Міжнародний день боротьби з псоріазом

 

ВАЖКА  ХВОРОБА

 

 

 

 

 

Всесвітній день псоріазу проводиться з ініціативи Міжнародної Федерації

Асоціацій хворих на псоріаз щорічно 29 жовтня, починаючи з 2004 року

 

 

Цей День присвячений людям, хворим на псоріаз або псоріатичний артрит. Метою проведення Міжнародного дня псоріазу є надання всебічної підтримки пацієнтам та їхнім сім'ям; надання пацієнтам інформації щодо сучасних методик лікування; сприяння проведенню шкіл псоріазу для пацієнтів та їхнім родичів; розвінчання міфу про те, що псоріаз є інфекційним захворюванням.

 

Як повідомила головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я з дерматовенерології Орися Сизон, 30 жовтня 2017 року працівники спеціалізованих дерматологічних закладів Львівщини та кафедри дерматології, венерології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького запрошують осіб, що хворіють на псоріаз, або мають підозру на цю недугу, прийти і отримати фахову безкоштовну консультацію.

 

В спеціалізованих дерматологічних закладах Львівської області та на кафедрі дерматології, венерології ЛНМУ імені Данила Галицького спеціалістами надається кваліфікована допомога хворим на псоріаз відповідно до сучасних стандартів та протоколів ведення таких пацієнтів. На базах стаціонарів створені «Школи лікування та профілактики хронічних дерматозів», на яких фахівці навчають пацієнтів правил гігієни та догляду за пошкодженою псоріатичним процесом шкірою, ведуть роз’яснюючі бесіди з хворими, які напрвлені на зменшення вливу захворювання на якість життя пацієнта.

 

 

 

Довідково:

Псоріаз - хронічне неінфекційне імуно-опосередковане захворювання з генетичною схильністю, що переважно вражає шкіру та суглоби.

З 1995 року кількість зареєстрованих випадків псоріазу у Львівській області зросла з 3127 до 5679 у 2016 році, тобто в 1,82 рази, а динаміка вперше виявленого дерматозу збільшилася в 2,34 рази.

Серед осіб до 17 років загальна кількість виявлених випадків псоріазу за останні 20 років збільшилась в 1,35 разу. За частотою розповсюдження посідає друге місце після алергодерматозів у дітей і підлітків. Доволі часто перші клінічні прояви псоріазу вже можна виявити навіть у перші 3 роки життя. Приблизно 20 % пацієнтів із псоріазом можуть також мати артропатичний псоріаз.

Негативний вплив псоріазу на якість життя є порівняним із впливом ішемічної хвороби серця, діабету, депресії та онкологічних захворювань. Набряклі та деформовані суглоби, а також прояви інвалідності у хворих з артропатичним псоріазом можуть призвести до відчуття стигматизації. Тривалий хронічний перебіг, часті рецидиви, короткі періоди ремісій та, як наслідок, психоемоційна дезадаптація, дозволяють розглядати цю медичну проблему як соціальну.

Хоча вилікувати псоріаз остаточно неможливо, це захворювання можна контролювати та не давати йому впливати на якість життя пацієнта.

При легкому псоріазі може бути ефективним місцеве лікування, призначене у первинному медичному закладі, якщо терапія виконується належним чином. Для важких форм потрібне швидке та інтенсивне лікування, як правило, в умовах спеціалізованого медичного закладу, із застосуванням фототерапії, біологічної терапії, препаратів системної дії, або надання допомоги в умовах стаціонару.

Лікування пацієнтів з поєднанням важких форм псоріазу та артропатичного псоріазу може бути особливо складним і вимагати тісної співпраці фахівців кількох спеціальностей.

Адреси:

Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер та кафедра дерматології, венерології ЛНМУ імені Данила Галицького: вул. Коновальця, 1;

ІУ стаціонарне відділення ОКШВД: с. Сокільники, вул. Д.Галицького, 2

КЗ ЛОР МЛШВД №2: вул. Замарстинівська, 85 .

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6368.html

 

Переглядів: 487 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 16:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024