Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету на Львівщині»
22:35
Акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету на Львівщині»

 

ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ

 

 

 

 

Прес-конференція з нагоди початку акції «Дні профілактики

та раннього виявлення цукрового діабету на Львівщині»

 

 

На Львівщині стартувала акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету» (30 жовтня – 13 листопада). З нагоди цього відбулась прес-конференція, за участі головних позаштатних спеціалістів департаменту охорони здоров’я з ендокринології – Юрія Вендзиловича та з дитячої ендокринології – Юрія Єріна.

 

«Акція приурочена до Всесвітнього дня діабету, який відзначається в усьому світі 14 листопада та спрямована на здійснення профілактичних, психосоціальних, санітарно-освітніх заходів що­до захворюваності населення Львівської області на цю недугу. Акція триватиме впродовж двох тижнів. Кожен може звернутися у поліклініку та виміряти рівень цукру у крові. Якщо ж рівень цукру перевищуватиме 5,5 ммоль/л, то таких хворих буде скеровано на дообстеження. Цукровий діабет входить у трійку найбільш поширених неінфекційних захворювань після серцево-судинних та онкологічних», - зазначив Юрій Вендзилович.

 

 

 

 

 

 

«В Україні близько 9 тисяч дітей хворих на цукровий діабет зареєстровано на початок 2017 року. На Львівщині – 682 дітей. Переважно цукровий діабет у дітей виявляється самостійно, оскільки проявляються певні симптоми: спрага, часті сечовиділення, різка втрата ваги, запах ацетону з ротової порожнини, тощо. За останні 10 років у дітей почастішали випадки діагностики діабету ІІ типу. Найбільше піддаються ризику діти, народжені менше 2,5 і більше 4 кг, родичі, яких мають цукровий діабет І типу. В Україні налічується 38 дітей з цукровим діабетом ІІ типу, на Львівщині таких дітей – 3. Правильна тактика ведення дітей з цією недугою як в діагностичному, так і в лікувальному плані має велике значення аби не допускати розвитку ускладнень», - зауважив Юрій Єрін.

 

Проведення таких акцій є вкрай важливим, оскільки створюються умови для зниження рівня захворюваності насе­лення на цукровий діабет, шляхом їх виявлення. А відповідно, зменшення кількості ускладнень, витрат на їх лікування, створення умов для збереження працездатності та покращення лікування хворих. Також при ранньому виявленні цукрового діабету збільшується тривалість життя та зменшується інвалідизація.

 

За даними ВООЗ, в економічно розвинутих країнах світу до 4–6% населення хворіє на цукровий діабет. В Європі питома вага таких хворих становить близько 4%. Кількість людей з недіагностованою патологією перевищує діагностованих у 3–4 рази.

 

Відповідно до світової статистики, кожні 13–15 років кількість хворих на цукровий діабет подвоюється, це стосується в більшості випадків цукрового діабету II типу.

 

Нагадаємо, за минулорічну акцію в області було обстежено 42 411 осіб, виявлено 507 хворих на цукровий діабет.

 

Так, станом на 1 жовтня 2017 року у Львівській області налічується 65 тис. осіб, хворих на цукровий діабет. З них понад 32 тисячі осіб отримує таблетовані цукрознижуючі препарати, 11 тисяч (з яких 700 дітей) потребують постійної замісної терапії інсуліном.

 

Не легковажте своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких,

а пройдіть це просте обстеження - визначте рівень цукру в крові!

 

 

Фото www.health-loda.gov.ua

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6374.html

 

 

 

Переглядів: 367 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024