Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » МОЗ: від туберкульозу в Україні померло утричі більше, ніж під час бойових дій на сході України
22:35
МОЗ: від туберкульозу в Україні померло утричі більше, ніж під час бойових дій на сході України

 

 

СУМНЕ «ЖНИВО»

 

 

 

 

 

 

Ситуація щодо туберкульозу в Україні залишається глобальною

проблемою громадського здоров’я і впливає на загальноєвропейські показники.

 

 

 

Про це під час засідання комітету з соціальних питань, освіти, культури і громадянського суспільства ПА Євронест заявила завідувач центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями Центру громадського здоров’я МОЗ України Яна Терлеєва, передає УНН.

 

За її словами, “якщо порівняти, лише за три останні роки від туберкульозу померло близько 13 тисяч осіб, що у 3,4 рази більше, ніж померло за цей час в зоні бойових дій на сході України”.

 

Загалом смертність від туберкульозу в Україні, наголосила Яна Терлеєва, нині є на рівні 8,8% і зниження цього показника “це є позитивний маркер, що прогнозує сприятливу тенденцію”.

 

Однак подолання туберкульозу ускладнюється тим, що люди частіше хворіють на так звану мультирезистентну інфекцію (стійку до більшості антибіотиків).

 

“Кожен четвертий з виявлених уперше випадків першочергово заражається мудьтирезистентними формами і кожен другий повторно”, - зазначила вона.

З цієї причини, а також з надмірної госпіталізації, рівень вилікуваних не досягає бажаних і рекомендованих показників, попри видатки на діагностику і лікування в обсязі 20 млн доларів США, що удвічі більше за аналогічний показник минулого року.

 

Яна Терлеєва висловила сподівання на міжнародну підтримку та цільові програми, завдяки яким “ми впевнені, що протягом найближчого часу зможемо виявити близько 90% хворих і вони отримуватимуть пацієнтоорієнтоовані послуги з лікування туберкульозу”.

 

Довідково:

 

Червоний Хрест бере активну участь у боротьбі з туберкульозом. На Льваівщині діє ціла програма, координатором якої є провідний спеціаліст Львівської ОО ТЧХУ Ольга Журкіна. Найближчим часом вона детальніше розповість про стан справ у цій проблемі на Львівщині.

 

Поки що цікавість для читачів може скласти замітка в УНН - Щороку в Україні реєструють 30 тис. випадків захворювання на туберкульоз

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1695879-moz-vid-tuberkulozu-v-ukrayini-pomerlo-utrichi-bilshe-nizh-pid-chas-boyovikh-diy-v-ato

 

Переглядів: 404 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 15:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024