Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 2 » У Львівському «Охматдиті» відкрили першу в Україні сімейну кімнату
17:40
У Львівському «Охматдиті» відкрили першу в Україні сімейну кімнату

 

ЗНАКОВА ПОДІЯ

 

 

 

 

 

У Львові відкрили  першу в Україн Сімейну Кімнату,

яка працюватиме в обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ»

 

 

За кошти благодійної фундації Дім Рональда МакДональда, 2 листопада, у львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» відкрили першу в Україні сімейну кімнату для батьків хворих дітей. Згодом такі кімнати з’являться у всіх дитячих лікарнях України. Сімейна кімната створена для батьків та родичів хворих дітей, де вони можуть провести час із своєю дитиною, а також відпочити, поїсти та набратися сил.

 

 

 

 

 

 

В.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яка прибула до Львова на відкриття сімейної кімнати, повідомила, що у США такі сімейні кімнати є у кожній дитячій лікарні. «Визнання права родини не розлучатися в лікарні – великий крок уперед. Маленький пацієнт із його потребою перебувати поруч з батьками має бути в центрі уваги системи охорони здоров’я. І створення першої в Україні Сімейної кімнати – це впевнений крок до сімейно - орієнтованої медицини, це чудовий приклад корпоративної діяльності. Хочу щоб програма поширювалась по всій Україні, щоб лунав дитячий сміх, а не плач», – наголосила доктор Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я.

 

 

 

 

 

 

Поява першої Сімейної кімнати - це знакова подія та зміна підходу. Дуже важливим є створення комфортних умов для дітей та батьків. Принципи сімейно - орієнтованої медицини втілюються у дитячих лікарнях Львівщини вже довший час, тому цілком логічно, що саме зі Львова Фундація Рональда МакДональда розпочала свою співпрацю з дитячими лікувальними закладами в Україні», - зазначила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак.

 

 

 

 

 

 

«Під час лікування за нашими пацієнтами зазвичай доглядають рідні. Багато з них приїжджають з віддалених місць, деякі діти потрапляють до реанімації. Тепер з’явилася змога користуватися комфортною Сімейною кімнатою у складні моменти життя, коли хворіє дитина. Маленькі пацієнти не повинні залишатися в лікарні без близьких - це потужний ресурс у боротьбі з недугою», - додала Мар’яна Возниця, головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ».

 

 

 

 

 

 

Обираючи лікарню для партнерства, Фундація орієнтувалася передусім на ті заклади, які приймають на лікування багато дітей і відчувають найгострішу потребу. Адже, до львівського «ОХМАТДИТу» приїжджають пацієнти з усіх куточків області.

 

 

 

 

 

 

«Дякую усім, хто долучився до цієї події, окрема подяка журналістам за увагу до цієї теми та подальше її поширення», - зауважив голова Наглядової Ради Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні. Гжегож Хмелярський.

 

 

 

 

 

 

Окрім того, з нагоди відкриття першої Сімейної кімнати, Фундація ініціювала міжнародну конференцію «Лікар і родина пацієнта: нові підходи до командної роботи». Метою заходу є допомога дитячим лікарям запроваджувати принципи сімейно-орієнтованої медицини.

 

 

 

 

 

 

«У сучасній медицині спільне перебування батьків і дітей у лікарнях поступово стає стандартом медичного обслуговування. Рідних все частіше залучають до процесу лікування, догляду та прийняття важливих рішень. Доказова медицина показує, що такі сімейні кімнати потрібні в лікарнях», - Уляна Супрун.

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6383.html

 

 

 

 

 

Переглядів: 419 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024