Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 3 » Нідерландські благодійники шукають нові адреси для допомоги на Тернопільщині
12:23
Нідерландські благодійники шукають нові адреси для допомоги на Тернопільщині

 

ОЗНАЙОМЧИЙ ВІЗИТ ДРУЗІВ

 

 

 

 

 

 

17 жовтня, група з півтора десятка іноземців, які представляють

благодійну організацію WHOE, що займається допомогою східній Європі,

побувала в установах соціальної сфери, освітніх і лікувальних закладах Тернопільщини

 

 

 

Мета візиту - познайомитись з умовами навчання, медичного обслуговування місцевих мешканців, пересвідчитись, що раніше переданий ними інвентар, устаткування використовується за призначенням.

 

Також гості щиро цікавились, чи є у нас потреба у ще якійсь допомозі та з’ясовували, в чому саме. Такі питання, як виявилось, були дуже доречними. До прикладу, у дитячому садочку «Пролісок», що у селищі цукрозаводу, не зайвими були б додаткові дитячі кріселка, столики для занять та матрасики до ліжечок. Як повідомила завідувач закладу Оксана Канафар, цього вересня садочок уже отримав від цих благодійників 14 ліжечок для першої молодшої групи, яку відвідують малюки від 2,5 року. Також приміщення збагатилось п’ятьма стільцями, тумбочкою, двома столами.

 

Загалом, за словами голови Збаразької РО ТЧХ Марії Милян, меблі отримали й інші дошкільні заклади міста – «Сонечко» та «Калинонька». А ще допомога від нідерландців порадувала місцеве училище, яке поповнилося 20-ма моніторами, 12-ма умивальниками, 5-ма столами.

 

«Наші закордонні гості, – відзначила пані Марія, – тісно співпрацюють з обласною організацією Товариства Червоного Хреста. Тому багато районів Тернопілля уже знайомі з активною діяльністю WHOE, тепер і ми увійшли до їх числа. Цього року організація відзначила своє 25-річчя і в честь такого ювілею зробила чимало подарунків для Тернопільщини. Частина з них надійшла у Збараж.

 

Делегація WHOE, яка відвідала днями Тернопільщину, складалася з 35 осіб, з яких більше десятка гостювали у нас, в Збаражі, інші відвідали Зборів, Ланівці, Бережани. Відвідинами Збаража вони залишились дуже задоволені.

 

 

 

 


 

 

 

«Нас захоплює, – відзначила волонтерка Сімонет Так, – які тут працьовиті люди. У садочку № 5, школі №3, де ми побували, скрізь дуже охайно, затишно, видно, що працівники цих закладів прикладають багато сил, творчості, щоб дітям було тут приємно і цікаво навчатись. Зараз у нас з’явилось багато зайвих меблів для садочків, шкіл та лікарень, бо зменшується кількість населення міста, як наслідок – закриваються садочки, школи та лікарні. Меблі та обладнання стають непотрібними, тому ми хочемо ними поділитись з кимось. Ділимось і одягом, й іграшками, яких маємо забагато. Україна найближче до нас з усіх, кому наша допомога не зайва. Тому ми тут. Ми побували у будинках для престарілих у Петриках та інших місцях, записували, що там потрібно, і будемо працювати над тим, як вирішити дані проблеми».

 

 

 

 

 

 

Прощаючись, гості констатували, що на Тернопільщині чудові люди, дуже талановиті діти, і вони від душі бажають усім великих успіхів і світлого майбутнього.

 

 

Автор - Ірина СИСКО

 

Фото – Збаразької РО ТЧХУ

За джерелом:

http://ternopillive.com.ua/niderlandski-blagodiyniki-shukayut-novi-adresi-dlya-dopomogi-na-ternopilshhini/

 

Переглядів: 485 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 23:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024