Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 4 » У Київській галереї представлять проект, присвячений страху
14:22
У Київській галереї представлять проект, присвячений страху

 

 

БЕЗПЕКИ БІЛЬШЕ НЕМАЄ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 листопада в 19:00 в Київській муніципальній галереї мистецтв «Лавра»

відбудеться відкриття проекту Романа Михайлова «Страх»

 

 

 

Про це повідомляють організатори заходу.

 

Роман Михайлов – молодий український художник, роботи якого були представлені в провідних культурних столицях Європи. Його називають хуліганом сучасного українського мистецтва.

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час президентських виборів 2010 року художник нелегально записав процедуру підрахунку голосів, створивши роботу для Одеської бієнале сучасного мистецтва. На початку війни він висвітлив проектором підслуханий діалог двох військових на величезний будинок Харківського заводу, після чого його виставка була закрита. Його масштабні проекти експонувалися на фасаді середньовічної церкви в центрі Парижа і в дипломатичному кварталі Варшави. Художник був двічі номінований на премію PinchukArtPrize, переміг в номінації «Інсталяція» в конкурсі UK/RAIN в Лондонській галереї Saatchi, брав участь у спеціальному проекті ArtVilnius-2017.

 

Відомий насамперед своїми інсталяціями Роман Михайлов в проекті «Страх» представляє живопис, графіку і відеороботу: «Мій проект – про страхи сучасного суспільства. Я створив серію живопису, яка багаторазово зображує оголену фігуру на тлі зеленого поля. Обличчя людини, що втікає, спотворене жахом. У припадку паніки вона втікає від джмеля, що її переслідує. Джміль – символ страху, параної, фобії, нав’язливої думки, яка робить наше життя нестерпним. Для мене це особиста історія і результат моїх спостережень за суспільством».

 

Куратор проекту Костянтин Дорошенко зазначає: «Невідповідність страхів сучасної людини реальним загрозам призводить до вибору, що погіршує життя суспільства. Доведена до гротеску очевидність образів в проекті Романа розкриває цей стан паніки, що сьогодні властивий багатьом європейцям і українцям з різних причин».

 

Проект відбудеться за підтримки F.A.C.E. Foundation.

 

Директор муніципальної галереї мистецтв «Лавра», засновник Face foundation Тетяна Миронова відзначила, що роботи Романа Михайлова завжди гостросоціальні, вони змушують глядача відчути широку гаму суперечливих емоцій, але тільки не байдужість.

 

«У проекті «Страх» він торкнувся актуальної теми людських фобій. Автор пропонує глядачеві задуматися, чого ми боїмося, що робить наше життя нестерпним і чому ми біжимо від своїх страхів. Адже, по суті, тільки від нас залежить піддатися їм або зробити мужній крок назустріч. Впевнена, що цей проект стане етапним як для творчості художника, так і для галереї», – заявила вона.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zik.ua/news/2017/11/03/u_stolychniy_galerei_predstavlyat_proekt_prysvyachenyy_strahu_1199045

 

Переглядів: 501 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024