Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 5 » Сьогодні – День працівника соціальної сфери
12:26
Сьогодні – День працівника соціальної сфери

 

СВЯТО ТРУДІВНИКІВ НИВИ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

В першу неділю листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери.

 

 

Свято встановлено згідно з Указом Президента від 13 квітня 1999 року і є свідченням високої оцінки праці понад 150 тисяч фахівців соціальної сфери, які щоденно опікуються забезпеченням державних гарантій соціального захисту та страхування, нарахування та виплати пенсій, медико-соціальної реабілітації, розв’язанням проблем зайнятості, організації, оплати та безпеки праці, трудових відносин.

 

Офіційне введення цієї професії в Україні відбулося навесні 1991 року. Соціальна робота є складним процесом, що вимагає ґрунтовних знань соціології, психології, педагогіки, медицини, правознавства, економіки, теорії управління та інших галузей, її ефективність значною мірою залежить від самого соціального працівника, його вмінь, досвіду, особистих якостей.

 

Соціальна діяльність невідривна від суспільства і спрямована на всі його проблемні прошарки. Тому необхідність у соціальній праці існуватиме доти, доки існує суспільство, навіть за найвищого його розквіту, не кажучи вже за суспільство у кризовій ситуації. Саме у стані гострої кризи опинилось українське суспільство в останні роки.

 

Анексія Росією Криму, збройний конфлікт на сході нашої країни – все це призвело до величезної кількості вимушених переселенців, а разом із цим до проблем із виплатами пенсій, матеріальної допомоги, працевлаштування, отримання медичної допомоги тощо – вирішення цих нагальних проблем лягло також і на плечі соціальних робітників.

 

Наш коментар:

 

ІА «Укрінформ» - одна з найбільш авторитетних ланок ЗМІ у нашій державі. Так званих «фейкових новин», як правило, тут майже не буває. Але ось сьогодні ми бачимо, що її журналісти проілюстрували інформацію про професійне свято працівників соціальної сфери фотографією, де зображені… медичні патронажні сестри Червоного Хреста.

 

Помилка? Ні, професійні журналісти таких помилок не допускають. Скоріше всього, це легкий натяк керівництву Мінсоцполітики втрутитися у несправедливість, завдану Червоному Хресту України на початку 2017 р. і взяти на себе у 2018 р. турботу про поновлення бюджетного фінансування скороченої патронажної служби милосердя ТЧХУ. Таку обіцянку дав ще на початку року їх керівник в одному з інтерв'ю на телебаченні, але поточні справи, мабуть, не посприяли її реалізації. А тепер, при кінці року, годі про таке і думати.

 

Можливо журналісти «Укрїнформу» хотіли своїм фото підкреслити, що у народній свідомості Червоний Хрест інакше, як підрозділ соціальної служби держави, просто не сприймається. І справді, дуже багато акцій, які проводить ТЧХУ, стосуються саме соціальної сфери діяльності в нашій державі. Тож за 55 років роботи патронажної медичної служби ТЧХУ, саме таке сприйняття основної діяльності Червоного Хреста - міцно вкоренилося в суспільній свідомості, а тепер під час нелегких часів, які зараз усі переживаємо, воно стало тільки міцнішим.

 

Яка з версій правильна, покаже час. Поживемо, побачимо! А колег по цеху – вітаємо зі святом! Нива милосердя – широчезна. Місця на ній вистарчить усім бажаючим.

 

 

Фото – Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2337167-5-listopada-pamatni-dati.html

 

 

Переглядів: 449 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 00:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024