Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 6 » Червоний Хрест – сім'ям ВПО та військових, котрі брали участь у збройному конфлікті на сході країни
22:34
Червоний Хрест – сім'ям ВПО та військових, котрі брали участь у збройному конфлікті на сході країни

 

ГОСТИННІ «ГОНЧАРІ»

 

 

 

 

 

Червоний Хрест – сім'ям ВПО та військових, котрі брали участь у збройному конфлікті на сході країни

 

 

 

 

 

 

Хто не знає на Київщині село Дибинці, де збудований новий туристично - оздоровчий комплекс «Гончарі». Тут відвідувачі чудово проводять час з сім’єю, відпочивають з друзями, а якщо потрібно, то проводять ділові і корпоративні зустрічі з партнерами з багатьох сфер діяльності.

 

 

 

 

 

 

 

 

Для ласунів у «Гончарах» є чого смачно попоїсти, бо пропонується широкий вибір зі страв українсько - європейскої кухні, а для кволих здоров'ям тут запропонують прогулянки у сосновому лісі, чи рибалку на березі річки. Вечером гостей чекає насолода у сауні із джакузі або купання у критому басейні, який завжди до їх послуг. Іноді тут проводять свята на воді, які приваблють глядачів спортсменти фігурного і синхроннгого плавання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А надходить зима, у комплексі заливають на радість дітям і любителям спортитвних ігр та фігурного катання на ковзанах - льодовий стадіон.

 

 

 

 

 

 

 

 

У «Гончарах» така велика територія, що можна не тільки прогулюватися пішки, але й організовувати велосипедні тури, змагатися у пейнтболі з друзями, пограти на тенісному корті з грунтовим покриттям, прогулятися на конях, помилуватися двометровими птахами на страусиній фермі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрасою туристично-оздоровчого комплексу є, звичайно, гончарна майстерня. Тут можна собі на пам'ять і глечик виготовити, і звичайне горнятко для чаю зліпити.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І в цьому райському куточку три дні гостювали під проводом психолога Білоцерківської МО ТЧХУ Тетяни Джуган 10 сімей ВПО та бійців, що воювали на сході держави, де триває вже три роки збройний конфлікт.

Їх відпочинок став можливим тому, що Червоний Хрест у м. Біла Церква - учасник проекту "Підтримка населення України, що постраждали внаслідок конфлікту у посиленні стійкості та поверненні до нормального життя", що фінансується урядом Японії через Федерацію Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протягом трьох днів, з 3 до 5 листопада, сім'ї познайомилися одна з одною, провели активно та весело час. І це закономірно: у «Гончарах» - комфортні умови, психологічні заняття, вільний час для проведення з сім'єю, настільні ігри, фотоквест - все це допомогло дізнатися і краще запізнати одне одного, відкрити свої таланти та проявити можливості як окремо кожного учасника відпочинку, так і кожної сім'ї в цілому.

 

 

 

 

 

 

 

 

На жаль, це був останній виїзний відпочинок для сімей демобілізованих військовослужбовців та сімей ВПО в рамках даного проекту. Він тривав два роки у кількох областях одночасно, а саме: Полтавській, Сумській, Одеській, Херсонській, Київській та в м. Києві.

 

 

 

 

 

 

 

Завдяки проекту Федерації ТЧХ і ЧП у містах Київської області, - Біла Церква, Гребінки і Тетієві, - відкрито кімнати Червоного Хреста із психо – соціальної підтримки. Щомісячно у цих кімнатах проводиться близько 20 різних заходів. Психологи, котрі завідують ними, допомагають внутрішньо переміщеним особам пристосуватися до життя в новому регіоні, сприяють соціальній реінтеграції та об'єднанню з місцевою громадою.

 

 

 

 

 

 

Надзвичайно важливо для них усвідомити тепер цінність справжніх щирих почуттів та взаємовідносин у цей складний час, розкрити свої творчі здібності, отримати нові знання, засвоїти правила поведінки, практики, навички, спільне використання яких дозволяє більш впевнено дивитись в завтрашній день.

 

 

 

 

 

 

У цих кімнатах можна також весело провести час та емоційно розвантажитись, так як постійно проводяться арт-заняття для дітей та дорослих, організовані кіно клуби, майстер-класи, йогу для жінок, групи взаємодопомоги, тренінгові заняття, щоб отримати корисні навички з різних сфер діяльності.

 

 

 

 

 

 

Психологи, в тому числі й Тетяна Джуган з Білоцерківської МО ТЧСХУ, проводять, звичайно, індивідуальні консультації, організовують виїзні сімейні заходи та екскурсії. Буває і так, що слово більше не лікує, тоді тут вдаються до медичного компоненту: застосовують і медичне обладнання, і медикаменти, щоб повернути пацієнтові втрачене здоров'я.

 

 

 

 

 

 

Якщо брати кількісну сторону, то завдяки проекту за час його дії, надано допомогу в таких розмірах:

 

Демобілізовані бійці та їх сім’ї:

Чоловіки - 2637 осіб (2016 рік), 1008 осіб (2017р.)

Жінки - 3732 особи (2016 рік). 1871 особа (2017р.)

 

Сім'ї ВПО:

Жінки - 4765 осіб (2016 рік). 1661 особа (2017р.)

Більшість заходів проходили і проходять у спеціально обладнаних кімнатах, де створені максимально відповідні для цього умови.

 

 

 

 

 

Рік 2017 скоро завершується. Завершується і цьогорічна програма Федерації ТЧХ і ЧХ, але не завершується опіка Червоного Хреста над сім'ями ВПО і родинами демобілізованих військових, що воювали у зоні збройного конфлікту на сході України. Детальніше про це читайте у наших наступних випусках.

 

 

 

Фото – Білоцерківської МО ТЧХУ та із сайту туристично-оздоровчого комплексу «Гончарі»

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=285661055278294&set=pcb.523934824626130&type=3&theater&ifg=1

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 709 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024