Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 8 » Фотовиставку, присвячену жінкам з онкологією, відкрито 7 листопада у Львові (ВІДЕО)
12:26
Фотовиставку, присвячену жінкам з онкологією, відкрито 7 листопада у Львові (ВІДЕО)

 

ЖИТТЯ ТРИВАЄ

 

 

 

 

 

Учора, 7 листопада, у Львівському палаці мистецтв презентували вражаючу

фотовиставку «Без рожевих окулярів», присвячену проблемам жінок з онкологією.

 

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

 

Захід організований ГО «Афіна. Жінки проти раку» та БФ «Рожева Стрічка України» за підтримки Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Участь у заході взяли: заступник директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько, заступник головного лікаря з медичної частини Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Орест Тріль та консультант з управління субпроектом «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області» Христина Пак.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ідея проекту виникла декілька років тому у засновника БФ «Рожева Стрічка України» Ольги Фещенко (на знімку - О.Фещенко виступає у Луцьку). Вона особисто є пацієнткою онколікарні і живе з діагнозом РМЗ. Ця ідея сформувалася після 20 жовтня 2016 року, коли багато жінок вирішили відверто заявити про свій діагноз, долучившись до вернісажу мистецьких робіт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 лютого 2017 року відбулось відкриття вернісажу в Києві в Мистецькому центрі «Локація» (репортаж з відкриття для ТСН вела тоді Соломія Вітвіцька). Далі виставка перемістилась в Луцьк.

 

 

 

 

 

 

До Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози 20 жовтня 2017 року розширену виставку чорно-білих портретів побачили кияни та гості столиці України в парку ім. Тараса Шевченка.

 

 

 

 

 

 

Фотовиставка складається із 60 чорно-білих портретів українських жінок, котрі пройшли чи досі проходять лікування, борючись із тим чи іншим раковим захворюванням. Через концептуальний задум лише одна світлина зі всіх є кольоровою. Мета виставки – побороти суспільний страх перед цією важкою недугою, показати, що життя у будь-якому випадку триває, і хворі на рак жінки потребують нашої уваги і визнання своєї жіночності.

 

 

 

 

 

 

Одна із організаторів фотовиставки, голова ГО «Афіна. Жінки проти раку», журналіст порталу «Обозреватель» Ніна Резніченко розповіла про важливість розуміння й підтримування онкохворих жінок.

 

 

 

 

 

 

«Ця виставка стосується всіх. Серед нас живе багато онкохворих жінок, які бояться розповісти про свою недугу. Тому суспільство сильно боїться раку, бо доволі часто люди признаються лише у самому кінці, що у них ця хвороба. Та насправді, в онкохворих людей своя довга дорога, яка при правильному лікуванні може бути повноцінним життям. Важливо, щоб від онкохворих не відверталися, а підтримували у цій дійсно не простій боротьбі за своє здоров’я та життя», – повідомила Ніна Резніченко.

 

 

 

 

 

 

 

Заступник головного лікаря з медичної частини Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Орест Тріль наголосив у своїй промові про важливість раннього діагностування ракоутворень.

 

 

 

 

 

 

«Життя не закінчується із діагнозом раку, і ці красиві фото яскраво про це свідчать. У нашому суспільстві не дуже прийнято говорити про рак, бо, мовляв ще можна наврочити, та насправді, у всьому світі про онкологію відкрито говорять, що це така сама хвороба, як і всі інші, можливо, складніша у лікуванні, та все ж рак можна контролювати. Найважливіше – це рання діагностика, адже на ранніх стадіях лікар - онколог може найефективніше допомогти людині, у котрої виявили підозру на онкологію. Зокрема, на Львівщині ми започаткували масштабну й дорогу програму щодо раннього виявлення ракоутоврень, яка називається «Онкопревенція». Рак можна подолати і про це варто говорити. Тому не потрібно мати страху перед обстеженням», – розповів Орест Тріль.

 

 

 

 

 

 

«Дивлячись на вас, інші жінки отримують впевненість у завтрашньому дні, дізнаються про таку проблему та задумаються над діагностикою. Варто, щоб кожен присутній доніс цю ідею до своїх близьких, родичів, знайомих та розповів про можливість обстежитись. Це буде великим досягненням», - додав Андрій Васько.

 

 

 

 

 

«Завдяки Проекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області» рання діагностика стала доступною. Відкриті скринінгові центри у Дрогобичі, Стрию, Самборі, Червонограді та два у Львові. Зараз вводимо електронний реєстр жінок. Приходьте вчасно на обстеження, лікування є дороговартісним. Рак – це не вирок» - Христина Пак.

 

 

 

 

 

 

Цікавинкою фотовиставки у Львові було дефіле у дизайнерському одязі за участі цих жінок, які пройшли чи проходять курс лікування від рако утворень.

 

 

 

 

 

 

В межах виставки «Без рожевих окулярів» відбулася презентація проекту «Намалюй мені завтра», де жінки продемонстрували сукні, розмальовані для них художниками з Польщі та України. Ця виставка триватиме тиждень. Організатори сподіваються, що світлини цих сильних жінок помандрують далі українськими містами. До слова, вперше її презентували на початку цього року у Києві, а потім був Луцьк, про що журналісти зняли дуже оптимістичний і бадьорий відеорепортаж.

 

 

 

 

 

Спочатку фотовиставка складалася всього лише із 20 світлин. До проекту весь час долучаються нові учасниці з різних регіонів України. Зараз їх вже майже 60. В тому числі семеро жінок - зі Львова.

 

 

 

 

Виставка у Львові триватиме до 14 листопада 2017 року. Вхід вільний.

 

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА, ZIK та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6394.html

http://zik.ua/news/2017/11/08/zhyttya_tryvaie__u_lvovi_vidkryly_fotovystavku_prysvyachenu_zhinkam_z_1201371

 

 

 

Переглядів: 549 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024