Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 8 » У Львові провели прес-конференцію "Ситуація із захворюваністю на грип та прогнози щодо епідемічного процесу"
22:48
У Львові провели прес-конференцію "Ситуація із захворюваністю на грип та прогнози щодо епідемічного процесу"

 

 

ГРИП ЩЕ НЕ НАБРАВ  СИЛИ

 

 

 

 

 

Для журналістів Львова і Львівщини відбулася прес-конференція

"Ситуація із захворюваністю на грип та прогнози щодо епідемічного процесу".

 

Як повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА, сьогодні, 8 листопада 2017 року, відбулася прес-конференція "Ситуація із захворюваністю на грип та прогнози щодо епідемічного процесу". Участь у заході взяли: директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак та головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Тімко.

 

«У Львівській області за минулий тиждень зафіксовано близько 9 тисяч хворих на грип. Наше завдання поширити інформацію серед населення яким чином можна вберегтися від грипу та уникнути ускладнень. Найбільш ефективним способом профілактики інфекційних хвороб є вакцинація. В аптечних мережах області є наявна вакцина від грипу, тому запрошуємо мешканців міста та області скористуватись тим та провакцинуватись. Лікарі рекомендують зробити щеплення насамперед медичним працівникам, працівникам сфери торгівлі, транспорту, а також вагітним на різних термінах, старшим людям тощо. Окрім вакцинації необхідно часто мити або дезінфікувати руки, вести здоровий спосіб життя, активно рухатись, менше користуватись громадським транспортом, більше перебувати на свіжому повітрі, робити вологе прибирання», - Ірина Микичак.

 

«На сьогоднішній день епідемії грипу у Львівській області немає, – продовжує Наталія Тімко. – Коли вона буде спрогнозувати ніхто не може. Приблизно підйом епідемічного захворювання починається з жовтня і триває до квітня. Згідно прогнозу ВООЗ на Львівщині буде циркулювати три штами вірусу грипу, які щороку змінюються, тому і змінюється склад вакцини. Цього року ми очікуємо штами вірусу грипу АН1N1 Мічіган, Н3N2 Гонконг і Брізбен. Хочу наголосити, що люди які вакцинувалися минулого року, вже не є захищені від грипу на цей рік. Вакцинація вкрай необхідна вагітним, особам з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної системи, хворим на цукровий діабет та надлишкову вагу. Вакцина, яка є у продажі має надзвичайно високий рівень безпеки. На сьогоднішній день провакциновано 1300 осіб. Прості речі рятують життя».

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6396.html

 

 

 

Переглядів: 459 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024