Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 12 » Українські медики занепокоєні новим штамом вірусу грипу, який є підвидом "свинячого"
12:48
Українські медики занепокоєні новим штамом вірусу грипу, який є підвидом "свинячого"

 

 

ТРІАДА ВІРУСІВ ГРИПУ – «ЗАГОСТИЛА» В УКРАЇНУ

 

 

 

 

 

 

Україні офіційно повідомили про початок сезону

захворювання на грип та гострі респіраторні інфекції.

 

 

За даними Центру грипу та ГРВІ, найчастіше хворіють діти до 14 років. Найвищий показник захворювання зареєстровано в Київській області, найменший -- в Одеській, пише в газеті Експрес Олег Назар, директор Центру клінічної імунології.

 

У цьому епідсезоні в Україні циркулюватимуть три типу вірусу - "Мічиган", "Гонконг" та "Брісбен".

 

- Цього року ми знову зустрінемося з сумнозвісним гонконзьким грипом, який призвів до летальних випадків минулого епідсезону. Зокрема, рівно рік тому він став причиною смерті 13-річного хлопчика: у дитини була висока температура, яку не могли збити жарознижувальними препаратами. Матір хлопчика тричі викликала "швидку", а коли хлопця доправили до лікарні, він помер у реанімації.

 

Прийшов до нас підвид пташиного грипу, який через мутацію став заразним для людини. Цього епідсезону Україну також очікує епідемія гонконзького грипу, але, оскільки українці зіткнулися з ним минулого року, він не має бути надто агресивним.

 

А от занепокоєння викликає штам вірусу грипу А/Мічиган - новий для українців. Цей грип характерний швидким та важчим перебігом, спричиняє більше ускладнень. Він належить до типу А (H1N1), тобто є підвидом "свинячого грипу". Виникає побоювання, що саме "мічиганський грип" спричинить епідемію в Україні.

 

Щодо грипу типу В, то зазвичай він епідемій не викликає і минає у легшій формі.

 

Зазвичай симптоми грипу з'являються раптово. Найчастіше - різке підвищення температури тіла (більше як 38 градусів), біль голови, біль у м'язах, біль у горлі, кашель, нежить.

 

Якщо стан погіршується, не зволікайте з госпіталізацією - викликайте "швидку", якщо людині стало важко дихати, температура не спадає впродовж довгого часу, з'явилась надмірна сонливість чи збудження, показники артеріального тиску нижчі від норми. Ці симптоми грипу ігнорувати не можна -- продовжувати лікування вдома дуже небезпечно.

 

Як захиститися від грипу? Способом специфічної профілактики є щеплення, яке варто робити вже зараз - імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів.

 

Щодо неспецифічної профілактики, то вона передбачає вживання вітамінів, імуностимуляторів, раціон з високим вмістом білка (саме з амінокислот білків виробляються імуноглобуліни, які борються з вірусом), свіжих овочів та фруктів (особливо цитрусових). Намагайтеся рідше користуватися громадським транспортом, адже ризик заразитися в обмеженому просторі з великою кількістю людей - найвищий.

 

До речі, багато хто вважає: якщо перехворів на грип минулого року - не захворієш цього. Це не завжди так. Скажімо, якщо це був важкий грип, він справді може утворити імунітет на 15-10 років чи навіть пожиттєво, проте лише проти цього підтипу вірусу. А якщо у людини був легкий перебіг, вона може захворіти на той самий вірус і наступного року. Я вже не кажу, що щороку приходять нові типи вірусів, проти яких населення не має імунітету - от як "Мічіган". Тому не слід легковажити.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті
За джерелом:

http://expres.ua/news/2017/11/12/271349-ukrayinski-medyky-zanepokoyeni-novym-shtamom-virusu-grypu-pidvydom

 

Переглядів: 454 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 04:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024