Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 13 » Червоний Хрест збільшив допомогу Донеччині
18:10
Червоний Хрест збільшив допомогу Донеччині



 

МИЛОСЕРДЯ - НЕ ПІДВЛАДНЕ ЗИМІ

 

 

 

 


 

 

 

 

З наближенням холоднечі Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) збільшив

свою допомогу людям, котрі страждають від збройного конфлікту на сході України

 

 

 

Команди МКЧХ відвідують найменш захищені населені пункти по обидва боки від лінії зіткнення, розподіляючи матеріальну і фінансову допомогу, відновлюючи будинку і працюючи над поліпшенням умов життя найуразливіших жителів Донбасу.

 

Про це сьогодні, 13 листопада, повідомляє прес-служба Міжнародного комітету Червоного Хреста.

 


«Для тих людей, котрі живуть біля лінії зіткнення, це буде вже четверта зима, яка принесе їм подвійні проблеми: вони будуть піддаватися обстрілу і одночасно будуть змушені терпіти морози. Пошкодження труб можуть завдавати істотної шкоди роботі систем побутового опалення, коли температура впаде до 20 градусів нижче нуля. Це не може стати новою нормою життя », - зазначив глава делегації МКЧХ в Україні Алан Ешліманн.
 

 

У повідомленні наголошується, що в ряді населених пунктів уздовж лінії зіткнення ситуація поступово погіршувалася протягом останніх років, що часто було зумовлено перебоями газопостачання і водопостачання.

 


«Наприклад, в червні минулого року МКЧХ завершив відновлення трикілометрового газопроводу в Мар'їнці, пошкодженого влітку 2014 року. Однак в результаті постійних бойових дій оператори мобільного зв'язку не можуть отримати доступ до газоперекачувальної станції, тому трубопровід до сих пір не використовується, а більше 15 тис. жителів Мар'їнки і Красногоровки залишаються без газу. В інших населених пунктах місцеве населення відчуває на собі наслідки зростання цін на газ і електроенергію », - сказано в повідомленні.

 


Також наголошується, що в населених пунктах в зоні конфлікту багато будинків досі пошкоджені або знищені, однак багато людей продовжують жити в них.

 


«Починаючи з 2014 року МКЧХ забезпечує гідроізоляцію будівель і захищає їх від вітру, замінюючи вікна і ремонтуючи дрібні пошкодження в сотнях приватних будинків уздовж лінії зіткнення, зокрема в Мар'їнці, Красногорівці і Лебединському. Наприклад, одним з ключових завдань для утеплення будинків перед холодним зимовим періодом є установка пластикових вікон. Тільки в жовтні 2017 року понад 3 тис. жителів Донеччини отримали мінеральну вату, брезент, пінопласт, пластикову плівку і клейкі стрічки для термоізоляції горищ і дахів приватних будинків», - відзначили в МКЧХ.

 


Найменш захищені жителі територій, які страждають від бойових дій, також отримують грошову допомогу для забезпечення закупівель палива, дров, газу та електроенергії в зимовий період.

 


«Крім того, надаються деревні брикети або вугілля, щоб домогосподарства і соціальні установи могли підтримувати належні температурні умови в своїх приміщеннях, а фермери могли зігрівати свої теплиці і продовжувати вирощувати рослинні культури», - додали в прес-службі.

 


МКЧХ також надає корм для тварин, щоб місцеве населення могло відновлювати і розвивати свої засоби існування як протягом зими, так і протягом року.

 


«МКЧХ надав допомогу не тільки домогосподарствам, а й громадським установам - наприклад, на початку жовтня Інститут невідкладної і відновної хірургії ім. В.К. Гусака в Донецьку отримав опалювальні радіатори і кондиціонери », - відзначили в прес-службі.

 


Крім того, Червоний Хрест відкрив пункт першої допомоги на КПВВ «Станиця Луганська».

 


«Багаторічний ветхий місток у Станиці Луганській залишається єдиним діючим пунктом пропуску між підконтрольними і непідконтрольними українському уряду територіями Луганській області. У жовтні поточного року цей міст щодня перетинали близько 8 тис. осіб. У чергах можна провести багато годин. На додаток до пунктів обігріву, встановленим МКЧХ по обидва боки, на підконтрольній українському уряду території недавно був відкритий пункт першої допомоги, який зараз приймає до 20 пацієнтів в день », - повідомили в МККК.

 


Зараз, за ​​даними прес-служби, ведеться робота з розширення існуючого пункту обігріву на непідконтрольній українському уряду стороні.

 


Крім того, в непідконтрольній українському уряду Горлівці (Донецька обл.), де знаходиться ще один пункт пропуску, яким щодня користуються тисячі людей, МКЧХ завершує облаштування пункту обігріву контейнерного типу.
 

 

«МКЧХ є неупередженою, нейтральною і незалежною гуманітарною організацією, цілі і завдання якої полягають в тому, щоб захищати життя і гідність людей, котрі постраждали від збройних конфліктів, і надавати їм допомогу. Сьогодні її персонал в Україні налічує близько 500 співробітників, що працюють в офісах організації в Києві, Одесі, Маріуполі, Слов'янську, Сєвєродонецьку, Донецьку і Луганську», - додали в прес-службі.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://dnews.dn.ua/news/656937

 

Переглядів: 459 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024