Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 17 » Відзначення Міжнародного дня передчасно народженої дитини у неонатальному центрі ЛОКЛ
22:12
Відзначення Міжнародного дня передчасно народженої дитини у неонатальному центрі ЛОКЛ

 

«КРИХІТНІ АНГЕЛИКИ», ЩО ЗІЙШЛИ З НЕБЕС

 

 

 

 

У Львові відбулося відзначення Міжнародного дня передчасно

народженої дитини у неонатальному центрі ЛОКЛ

 

 

З нагоди Міжнародного Дня передчасно народженої дитини, 17 листопада 2017 року у неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні відбулася зустріч батьків передчасно народжених немовлят, які лікуються у відділеннях ЛОКЛ з батьками виписаних дітей.

 

У заході взяли участь: Ірина Микичак – директор департаменту охорони здоров’я, Михайло Гичка – головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні та Зоряна Салабай – головний позаштатний спеціаліст департаменту з інтенсивної терапії новонароджених та батьки недоношених дітей.

 

Ідея запровадження Дня передчасно народженої дитини полягає у можливості публічно і широко заявити про існуючу проблему в суспільстві. Також це є необхідність вирішення нагальних завдань, з якими стикаються лікарі та сім'ї з недоношеними дітьми. Потрібно допомогти знайти їм підтримку і розуміння.

 

Щорічно в нашій країні народжується близько 500 000 тис. дітей, 24 000 тис. з них з’являються на світ раніше визначеного терміну. Зокрема, у Львівській області щорічно народжується понад 1000 таких немовлят.

 

За рекомендаціями ВООЗ, недоношеною вважають дитину, яка народилася передчасно (менше ніж 37 повних тижнів). Недоношеними дітьми є діти із малою масою тіла менше ніж 2500 г.

 

Для передчасно народжених дітей характерною є функціональна незрілість центральної нервової системи, терморегуляції, органів дихання, травлення, кровообігу, кровотворення, імунної системи.

 

Теплими словами підтримки привітала учасників зустрічі Ірина Микичак: «Надзвичайно приємно бачити посмішки на ваших обличчях та обличчях ваших дітей. Ця атмосфера створена завдяки зусиллям наших лікарів. Хочу подякувати за наполегливу працю лікарів та батьків, адже ви були союзниками. Крок за кроком ми спільно змінюватимемо підходи в медицині».

 

Головний лікар ЛОКЛ Михайло Гичка наголосив, що медична допомога недоношеним немовлятам повинна надаватися на найвищому рівні. Він запевнив, що обласна рада і далі цільово направлятиме кошти для забезпечення життєво необхідним препаратами маленьких пацієнтів.

 

«Величезна любов, яку вкладають усі без винятку працівники відділення, задля порятунку своїх крихітних пацієнтів – надзвичайно важлива справа», - зазначила Зоряна Салабай.

 

Перед батьками та медичним персоналом виступили представники благодійного фонду «Немовля». Завдяки зусиллям фонду для відділення патології недоношених новонароджених ЛОКЛ було придбано сучасний офтальмоскоп, необхідний для діагностики ретинопатій новонароджених. Тепер є нова ціль – придбати сучасний УЗД-апарат для немовлят.

 

Батьки передчасно народжених немовлят пригадували моменти, спілкувалися, ділилися своїми спогадами, переживаннями та дякували медикам за збережені життя їхніх дітей.

 

 

Слова безмежної вдячності лікарям, які допомагають недоношеним дітям вижити та докладають всіх зусиль, щоб такі діти згодом правильно розвивалися, росли фізично та емоційно здоровими звучали з уст усіх батьків. Найголовніше у важкі хвилини – вірити в те, що все буде добре, і бути впевненими, що їхні діти в надійних і турботливих руках.

 

Довідково:

 

Міжнародний день передчасно народженої дитини заснований в 2009 році за ініціативою Європейського фонду по догляду за новонародженими дітьми. Вперше святкування цього дня відбулося у Відні у 2009 році. На площі Святого Михайла було запущено в небо одночасно 500 білих куль – відповідно числу передчасно народжених дітей, які народилися у Відні протягом року.

 

З 2015 році наша країна теж долучилася до всесвітньої ініціативи відзначення дня передчасно народженої дитини задля привернення уваги та інформування нашого суспільства про проблему передчасно народжених дітей. На сьогоднішній день недоношеність - одна з основних причин дитячої смертності та високої інвалідизації дітей у цілому світі.

 

Фіолетовий колір найчастіше використовують для позначення проблеми недоношених дітей. В цей день архітектурні споруди всього світу підсвічують фіолетовим кольором. Львів – не є виняток, тому знову долучиться до всесвітньої ініціативи: фіолетовим кольором буде підсвічено фасад оперного театру.

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6432.html

 

Переглядів: 486 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024