Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 24 » Цей щоденний продукт нищить одразу кишківник, серце і мозок
22:49
Цей щоденний продукт нищить одразу кишківник, серце і мозок

 

НАШ ДРУГ – НАШ ВОРОГ

 

 

 

 

 

 

Цей щоденний продукт нищить одразу кишківник, серце і мозок

 

 

 

Німецькі вчені кажуть, що надмірне вживання солі різко зменшує рівень корисних бактерій в кишківнику, викликаючи стрибки артеріального тиску. А зменшивши споживання солі, можна знизити кількість інфарктів та інсультів, спричинених гіпертонію.

 

Це перше дослідження, яке показало, що бактерії в кишківнику можуть служити свого роду бар'єром між сіллю і здоров'ям серцево-судинної системи. Дослідники з Max Delbruck Center в Берліні вважають, що отримані результати повинні стати основою для розробки нових терапевтичних методів профілактики інфарктів, пише newsyou.info.

 

Спочатку вчені хотіли дослідити вплив солоної дієти на імунну систему. З'ясувалося, що надлишок солі в раціоні знижує рівень лактобактерій, збільшуючи виробництво імунних клітин, пов'язаних з підвищеним артеріальним тиском. Коли кишечник лабораторних мишей заповнювали втраченими бактеріями, то їх тиск нормалізувався, а підвищений ризик інфарктів знижувався до середньостатистичного.

 

Згодом було проведено пілотне дослідження за участю людей, що принесло ті самі результати. Раніше вчені з Baker Heart & Diabetes Institute в австралійському Мельбурні продемонстрували, що насичена харчовими волокнами дієта посилює присутність бактерій, які виробляють ацетат. Це також пов'язано зі зниженням артеріального тиску і зміцненням здоров'я серця.

 

Оскільки дослідження проводилося на мишах, його автори вже звернулися за дозволом провести рандомізовані клінічні дослідження за участю людей.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2017/11/24/273282-shchodennyy-produkt-nyshchyt-odrazu-kyshkivnyk-serce-mozok

 

 

Переглядів: 428 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 17:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024