Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 25 » Проект МФЧХ і ЧП «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» - завершено (ВІДЕО)
20:02
Проект МФЧХ і ЧП «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» - завершено (ВІДЕО)

 

ДЯКУЄМО ЗА ДОПОМОГУ!

 

 

 

 

 

Проект МФЧХ і ЧП «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» - завершено.

 

 

 

 

 

 

У Києві відбулося святкове завершення проекту Товариства Червоного Хреста України «Підтримка населення України, що постраждало внаслідок конфлікту у посиленні стійкості та поверненні до нормального життя», який реалізується за підтримки Уряду Японії через Міжнародну Федерацію Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Проект тривав з березня 2015 року і завершився в цьому листопаді.

 

 

 

 

 

 

Життя показує, що збройний конфлікт на сході України серйозно вплинув на психічне здоров'я і психологічне благополуччя постраждалого населення: людей, які живуть в зоні конфлікту, внутрішньо переміщених осіб і приймаючого населення, тому потреба в психосоціальній підтримці на сьогодні дуже висока.

 

 

 

 

 

 

Беручи це все до уваги, Товариство Червоного Хреста України за підтримки уряду Японії два роки тому розпочало проект з психосоціальної допомоги «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» у Києві, Київській, Полтавській, Сумській, Одеській та Херсонській областях.

 

Цей проект фінансувався через Міжнародну Федерацію Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Урядом Японії. Він був націлений на вразливих внутрішньо переміщених осіб, поранених демобілізованих військовослужбовців та членів їх сімей.

 

У рамках проекту проводилися групові заняття. Створені і діють групи само - і взаємодопомоги, майстер - класи, арт - майстерні, творчі вечори, кіноклуби, спрямовані на оволодіння новими практичними і творчими вміннями, а також індивідуальні консультації психологів.

 

 

Все це разом узяте, зменшувало психоемоційну напругу, тривогу від травмуючих подій, відновлює ресурси та налаштовує на позитивне світосприйняття, допомагає адаптуватися до нового життя.

 

 

Окрім цього, в програмі був присутній і медичний компонент, у межах якого поранені демобілізовані військовослужбовці мають змогу отримати медичне обладнання (протези і деталі до них, інвалідні візки, милиці, засоби для полегшення побуту тощо).

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдяки проекту МФЧХ і ЧП у містах Київської області, - Біла Церква, Гребінки і Тетієві, - відкрито кімнати Червоного Хреста із психо – соціальної підтримки. Щомісячно у цих кімнатах проводиться близько 20 різних заходів. Психологи, котрі завідують ними, допомагають внутрішньо переміщеним особам пристосуватися до життя в новому регіоні, сприяють соціальній реінтеграції та об'єднанню з місцевою громадою.

 

У цих кімнатах можна також весело провести час та емоційно розвантажитись, так як тут постійно проводяться арт-заняття для дітей та дорослих, організовані кіно клуби, майстер-класи, йогу для жінок, групи взаємодопомоги, тренінгові заняття, щоб отримати корисні навички з різних сфер діяльності.

 

Психологи Червоного Хреста проводили також індивідуальні консультації, організовували виїзні сімейні заходи та екскурсії. Бувало і так, що слово більше не лікує, тоді апелювали до медичного компоненту: застосовувалось і медичне обладнання, і медикаменти, щоб повернути пацієнтові втрачене здоров'я і душевну рівновагу.

 

 

 

 

 

 

 

Якщо брати кількісну сторону, то завдяки проекту МФЧХ і ЧП за час його дії, надано допомогу потерпілим і їх родинам в таких розмірах:

 

Демобілізовані бійці та їх сім’ї:

Чоловіки - 2637 осіб (2016 рік), 1008 осіб (2017р.)

Жінки - 3732 особи (2016 рік). 1871 особа (2017р.)

 

Сім'ї ВПО:

Жінки - 4765 осіб (2016 рік). 1661 особа (2017р.)

Більшість заходів проходили у спеціально обладнаних кімнатах, де створені максимально відповідні для цього умови.

 

 

 

 

 

 

 

Рік 2017 завершується через 37 днів. Завершується і цьогорічна програма МФЧХ і ЧХ, але не завершується опіка Червоного Хреста над сім'ями ВПО і родинами демобілізованих військових, що воювали у зоні збройного конфлікту на сході України.

 

Докладніше про це, у наших наступних інформаційних матеріалах. Про психосоціальну підтримку в Товаристві Червоного Хреста України можна дізнатися з відео:

 

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ та Білоцерківської МО ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2017/11/%D1%83-%D0%BA%D0%B8%D1%94%D0%B2%D1%96-%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%82%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%83-%D0%B7/

 

 

 

 

 

Переглядів: 557 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024