Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Листопад » 30 » Львівщина презентувала досвід розвитку туристичної інфраструктури для активних туристів у Києві
13:21
Львівщина презентувала досвід розвитку туристичної інфраструктури для активних туристів у Києві

 

ДЛЯ ДОПОМОГИ ТУРИСТАМ

 

 

 

 

 

Днями у Києві відбулось засідання робочої групи з питань знакування та маркування маршрутів активного

туризму України під головуванням заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі Михайла Тітарчука.

 

 

 

Начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталія Табака презентувала заходи з розробки та ознакування туристичних шляхів у Львівській області у 2017 році, зокрема: 3 туристичні шляхи активного туризму загальною протяжністю 40 км в гірських районах області, облаштування локацій короткотермінового відпочинку та створену інтерактивну карту 121 пікнік локацій, а також роботи щодо ознакуванння автомобільного туристичного шляху Львів – Броди.

 

Також під час засідання підтримали пропозиції представників з Львівщини щодо подальшого формування мережі туристичних шляхів в Україні:

  • Розробка проекту мережі туристичних шляхів активного туризму на національному та регіональному рівнях згідно ДСТУ 7450 та узгодити з обласними адміністраціями;
  • Розробка методику з проектування траси туристичного шляху, розрахунку кількості та розмірів туристичних знаків, встановлення знаків на шляху та підготовки документації на ознакований туристичний шлях згідно ДСТУ 7450;
  • Проведення навчально-методичного семінару для фахівців зі знакування туристичних шляхів зацікавлених областей України з практичними заняттями на ознакованих шляхах

 

Довідково:

Під час засідання Ради туристичних міст і регіонів України на Львівщині (16-17 березня 2017 року) прийняли рішення щодо здійснення знакування туристичних шляхів згідно з вимогами державного стандарту (ДСТУ 7450:2013) «Туристичні послуги. Знаки туристичні активного туризму» розробниками якого є фахівці з Львівщини.

 

У Львівській області існує багаторічний досвід створення туристичних шляхів на основі згаданого стандарту та розроблено 31 пішохідний шлях, 33 велосипедні, 1 кінний, 1 лижний, 20 еко-стежок, та 121 пікнік локація.

 

У цих здобутках чималий внесок ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС», який очолює член президії Львівської ОО ТЧХУ Михайло Яворівський. Зараз члени його загону працюють над знакуванням нового лижного маршруту поблизу Славська у Карпатах.

 

Про те, як його добровольці - червонохрестівці супроводжували туристів на новому маршруті у с. Корчин Сколівського району, докладніше див - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-08-28-11206 .

.

Фото – ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС»

За джерелом:

http://loda.gov.ua/news?id=32215

 

 

 

 

Переглядів: 401 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 22:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024