Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 4 » «Руками створена краса» покликана допомогти людям з особливими потребами
23:33
«Руками створена краса» покликана допомогти людям з особливими потребами

БЛАГОДІЙНА ВИСТАВКА

 

 

 

 

 

Протягом двох днів в Білоцерківському міськрайонному центрі зайнятості тривала

благодійна виставка-ярмарок робіт декоративно-вжиткового мистецтва.

 

 

 

Виставка називалася «Руками створена краса». У виставці брали участь люди з обмеженими фізичними можливостями, а також відповідні громадські організації та заклади.

 

Організаторами заходу виступили: БМ ГО інвалідів «Лідер власної долі» (голова О. Дмитраш) та КПБМР «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви» (голова О. Сахарова).

 

За словами організаторів, головне завдання виставки-ярмарку - залучення людей з фізичними вадами, передусім молоді, до різних видів художньої творчості, виявлення нових талантів, удосконалення їхньої майстерності, розширення творчих контактів, обмін досвідом реабілітації та адаптації у суспільстві, залучення діячів культури і мистецтва, педагогів, психологів та інших спеціалістів задля надання творчої і методичної допомоги, а також привернення уваги державних, громадських організацій та комерційних структур до проблем і культурних потреб людей з інвалідністю.

 

Та це ще не все. Всі вироби, які представлені на виставці-ярмарку, практично виготовлені дорослими та дітьми з особливими потребами, вони продавалися, їх можна було купити, а кошти від проданого краму йдуть на потреби або закладу, або людей з інвалідністю.

 

Так, Білоцерківська спеціалізована школа № 19 для дітей з особливими освітніми потребами виставила на продаж різні речі, виготовлені руками учнів, батьків, педагогів. Як пояснила представник цього навчального закладу, «в школі є сенсорна кімната, для якої конче необхідний миючий пилосос, а він коштує більше 4000 грн., тому завдяки участі у ярмарку гадаємо зібрати бодай невеликі кошти, аби згодом придбати його».

 

 

 

 

 

 

 

Вікторія Бірюкова, координатор напрямку «Благодійні ініціативи та популяризація волонтерства Центру волонтеріату Білоцерківської міської організації товариства Червоного Хреста України» (на фото - друга зліва), каже, що всі благодійні громадські організації, які є в місті та працюють з людьми з особливими потребами, виставляють свої роботи для продажу, кошти від яких підуть на допомогу людям з інвалідністю, а саме тим, які звернулися за допомогою до цих організацій.

 

«Наша організація також бере участь, бо тісно співпрацює з людьми з особливими потребами. Наші волонтери підготували багато виробів, які ми хочемо реалізувати, а ці кошти віддати людям, які написали заяви на отримання матеріальної допомоги від Червоного Хреста. Крім того, наші волонтери наразі здійснюють соціальний супровід людей з особливими потребами, які не в силі спілкуватися з людьми та самостійно не можуть продавати виготовлені ними речі», - зазначила вона.

 

 

Загалом на виставці були представлені роботи близько 15 громадських організацій. Тут можна було придбати картини, вишивки, роботи з глини, з паперу, з берести, обереги, навіть випічку. Ярмарок був приурочений до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями.

 

Довідково:

 

Зібрані кошти волонтери Червоного Хреста передадуть людям з інвалідністю.

 

Автор - Вікторія Швець

 

 

Фото – Білоцерківської МО ТЧХУ

За джерелом:

https://idbc.com.ua/news/view/20171201_rukami-stvorena-krasa-poklikana-dopomogti-lyudyam-z-osoblivimi-potrebami

 

Переглядів: 538 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 15:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 9
Гостей: 8
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024