Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 4 » Комунальна 6-а міська поліклініка м. Львова – на варті здоров'я кожного пацієнта
18:27
Комунальна 6-а міська поліклініка м. Львова – на варті здоров'я кожного пацієнта

 

МОГУТНЯ СИЛА РЕАБІЛІТАЦІЇ

 

 

 

 

Репортаж з первинного осередку ТЧХУ комунальної 6-ї міської поліклініки м. Львова

з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями

 

З нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями у первинному осередку Товариства Червоного Хреста України 6-ї міської поліклініки м. Львова відбулася бесіда.

 

 

 

 

 

Осередок на даний час налічує 40 осіб. Очолює його Оксана Миколаївна Яковлєва, головна медична сестра поліклініки (на знімку). Старша медична сестра Оксана Григорівна Галайко в усьому їй допомагає, так як уже ось третій рік як стала інструктором з надання першої допомоги, закінчивши 48-годинні курси у Львівській ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

На рахунку Оксани Іванівни з тих пір вже близько 200 осіб, котрих вона навчила першій допомозі.

 

 

 

 

 

 

Роботою червонохрестівців цікавиться головний лікар Юрій Юрійович Токарєв, котрий заступив на цю посаду на початку року і старається якнайглибше вникнути в усі аспекти життя колективу медичного закладу. "Відповідальність колективу – величезна. Адже ми покликані обслуговувати житловий масив північно-східної частини м.Львова, до складу якого входить Личаківський район міста та м. Винники. На території обслуговування поліклініки проживає 64,0 тис. дорослого та дитячого населення Личаківського району м.Львова, в т.ч. у м.Винники – 14,2 тис. осіб", - констатує Юрій Юрійович, окреслюючи переспективні плани колективу на найближче майбутнє.

 

 

 

 

Основний напрямок роботи комунальної 6-ої міської поліклініки м.Львова – надання медико-санітарної кваліфікованої допомоги населенню обласного центру та м.Винники як у поліклініці, так на дому, спеціалізована амбулаторна, консультативно-діагностична медична допомога, позалікарняна стаціонарна допомога у вигляді денного стаціонару, здійснення щорічної диспансеризації дорослого і дитячого населення, а також систематичне проведення профілактичної, протиепідемічної і санітарно-просвітньої роботи серед мешканців та серед працюючих на підприємствах.

 

 

 

 

 

 

Зрозуміло, що медики ставлять акцент у своїй роботі на профілактику поширених хвороб, а коли вже так сталося, що недуга взяла над пацієнтом верх, то роблять все від них залежне, щоб шляхом реабілітації повернути їм втрачене здоров'я. Вже цілий рік у поліклініці за сприянням начальника управління охорони здоров'я ЛМР Володимира Івановича Зуба функціонує кабінет фізичної реабілітації та ерготерапії на базі фізіотерапевтичного відділення. Мета - реабілітаційна допомога хворим з наслідками ураження нервової системи та з порушенням діяльності опорно-рухового апарату внаслідок травм або захворювань.

 

 

 

 

 

 

За цей час в ньому пройшли реабілітацію 323 пацієнти. Відділення очолює ось уже 16 років лікар – фізіотерапевт вищої категорії Наталія Йосипівна Теслюк. До цього призначення з 1989 р. працювала у поліклініці лікарем-терапевтом.

 

 

 

 

 

 

Наталія Йосипівна охоче ділиться досвідом з молодими працівниками, котрі щойно прийшли на роботу після закінчення навчання у ВНЗ. Одним з них є випускник Львівського державного університету фізичної культури Тарас Богданович Панасевич. В 2014 р. він отримав диплом, в якому зазначено, що його власник - фахівець з фізичної реабілітації.

 

 

 

 

 

 

У Тараса Богдановича пацієнти проходять реабілітацію після різних травм, захворювань опорно-рухового апарту, суглобів, розриву зв'язок, перенесених інсультів. Ось, наприклад, ерготерапевтичний столик сприяє відновленню функції роботи кисті руки.

 

 

 

 

 

 

Спеціальні сходинки відновлюють функцію ходьби по сходах.

 

 

 

 

 

 

Підвісна терапія дає можливість працювати з пацієнтом у розвантажувальному положенні.

 

 

 

 

 

 

Тренажер гомілково – стопний сприяє відновленню амплітуди руху гомілково-ступневого суглобу.

 

 

 

 

 

 

Велотренажер збільшує загальну витривалість організму.

 

 

 

 

 

 

Балансуючі подушки дозволяють хлопчикові зміцнити поступальні м'язи тіла, щоб поліпшити відчуття рівноваги.

 

 

 

 

 

Мотомед – відновлює функції верхніх і нижніх кінцівок.

 

 

 

 

 

 

Всіх апаратів і пристроїв годі перерахувати. Та яку би функцію на тренажері не взяти - всі вони безкоштовні. Пацієнтам вони надаються у поліклініці за скеруванням лікаря. І що головне, реабілітаційне лікування таки допомагає хворим стати на ноги, чим вони дуже задоволені і вдячні за це медичному персоналу.

 

 

 

 

 

 

В штат цього відділення входять, крім завідувача лікаря - фізіотерапевта, також лікар -рефлексотерапевт, 10 медичних сестер, сім масажистів, інструктор-методист з лікувальної фізкультури.

 

 

 

 

 

 

Для процедур по кожному виду лікування в наявності окремі приміщення. Пропускна здатність фізіотерапевтичного відділення -200 процедур за зміну.

 

 

 

 

 

 

У фізіотерапевтичному відділенні використовують ще і такі види спеціалізованого лікування:

 

  • Електротерапія-постійний електричний струм низької напруги малої сили - гальванізація, електрофорез ліків, діадинамотерапія, електросонтерапія;
  • Магнітотерапія - із змінним магнітним полем;
  • Мікрохвильова терапія;
  • Аерозольтерапія;
  • Оксигенотерапія (синглетно-кисневою сумішшю);
  • Актинотерапія: фототерапія (світлолікування), інфрачервоне - та ультрафіолетове випромінювання; лазеротерапія нашкірним методом;
  • Вібротерапія - ультразвук;
  • Теплолікування – парафіно-озокеритові аплікації, маски;
  • Механотерапія – всі види лікувального масажу, розробка рухів у суглобах на спеціальних тренажерах;
  • Кінезотерапія - лікувальна фізкультура індивідуальна і групова;
  • Спелеотерапія;

 

Роботу медперсоналу відділення організовано, згідно з правилами внутрішнього трудового розпорядку колективного договору, а також відповідно до потреб населення для успішного медичного забезпечення.

 

 

 

 

 

Персонал поліклініки бере участь також й у заходах Червоного Хреста, розуміючи, що 100-річний ювілей ТЧХУ, який відзначатимемо 18 квітня 2018 р., спонукає продовжувати і примножувати справи милосердя, започатковані нашими попередниками.

 

 

Фото – автора та із сайту комунальної поліклініки №6 м. Львова

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 1303 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 08:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024