Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 7 » Міжнародний день волонтера у м. Звенигородка, що на Черкащині за участю Червоного Хреста
09:48
Міжнародний день волонтера у м. Звенигородка, що на Черкащині за участю Червоного Хреста

 

ПОШАНА  ВІД  ЗЕМЛЯКІВ

 

 

 

 

 

Міжнародний день волонтера у м. Звенигородка, що на Черкащині за участю Червоного Хреста

 

 

 

В приміщенні Звенигородської РДА 5 грудня відбулося вшанування волонтерів району за участю Червоного Хреста.

На сьогодні в районі діє майже 2 тисячі волонтерів, які опікують 1120 одиноких літніх людей, 600 інвалідів різних вікових груп. За напрямком взаємодопомоги «Пенсіонер-пенсіонеру» працює 1350 ветеранів, пенсіонерів та дітей війни. 115 ветеранів війни та праці свій життєвий досвід передають молоді за напрямком «Пенсіонер-дітям та молоді».

 

Добре зарекомендували себе у справі розвитку волонтерського руху голови первинних організацій ветеранів та Червоного Хреста району у співпраці з сільськими головами. За їх участю в населених пунктах створені волонтерські центри. При районній ветеранській організації також діє такий центр, засідання проводяться не рідше одного разу в квартал – світлини засідання додаються.

 

В Звенигородській районній організації ветеранів в даний час питання розвитку волонтерського руху, його принципи та основи покладені на заступника голови районної організації ветеранів, члена президії ради з часу її створення 30 років тому, голову районної організації Товариства Червоного Хреста Слинька Володимира Гнатовича.

 

В районі стало доброю традицією щорічне підведення в листопаді-грудні місяцях на розширеному спільному засіданні президії районної та міської організації ветеранів і районної організації Червоного Хреста підсумків розвитку волонтерського руху. Підсумки минулого року розглянуті та такому форумі 11 листопаді та направлені в обласну організацію ветеранів. Визначені кращі в номінаціях: «Краща первинна організація ветеранів», «Кращий волонтер», «Кращий волонтерський загін», «Кращий організатор волонтерського руху», «Кращий благодійник».

 

Враховуючи соціальну важливість залучення людей старшого віку до активного творчого життя, вперше відзначено і надалі будуть відзначатися аматорські колективи за пропаганду патріотичної та народної пісні. Вже зараз надійшло представлення від первинної організації ветеранів с.Шевченкове (голова Марія Олефіренко) про відзначення місцевого хорового колективу. Відшукуються також можливості відзначення переможців.

 

В період підготовки до нього проводиться моніторинг із залученням працівників органів влади та місцевого самоврядування, відділу освіти та культури, територіального центру соціального обслуговування громадян, центру первинної медико-санітарної допомоги. Відповідна інформація друкується в районній газеті «Шевченків край», на сайті районної державної адміністрації. направляється в обласну ветеранську організацію.

 

Особливо потрібно відзначити волонтерську роботу в загонах «Милосердя», «Добрих послуг» за напрямком діяльності «Діти, молодь – пенсіонерам», в яких беруть участь 400 дітей шкільного віку та педагоги шкіл району, які опікують майже 750 одиноких, немічних людей. Учні, молодь активно працюють в акціях милосердя «Ветеран живе поруч», «Пам»ятай минуле заради майбутнього» «Подаруй надію на майбутнє» та інше.

 

Така спільна діяльність відділу освіти та районної організації Червоного Хреста окреслена в спільному плані роботи на навчальний рік, маються відповідні інформації від навчальних закладів – додаються.

 

Спільно з ветеранами та червонохрестовцями вони вивчають умови проживання та потреби ветеранів всіх рівнів, проводять благодійні ярмарки, конкурси ,організовують різні заходи та вітання зі святами, ювілейними датами, тощо. При підведенні щорічного підсумку роботи серед номінантів обов»язково відзначається шкільний волонтерський загін – світлини додаються. Крім цього, спільно з районною організацією Товариства Червоного Хреста та відділом освіти до Дня людей похилого віку та боротьби з бідністю в жовтні місяці проводиться підведення підсумку такої діяльності під гаслом «Молодь творить добро»- світлини додаються.

 

Позитивну підтримку в організації волонтерського руху надають установи культури, зокрема бібліотеки та клуби. Уже багато років поспіль при районному будинку культури діє хор «Ветеран», народний ансамбль «Журавка». Подібні заклади діють в усьому районі. Вони призвані виконувати відповідну роботу з ветеранами війни, праці, військової служби та дітьми війни під час відзначення Дня Перемоги, Дня інвалідів, Дня партизанської слави, днів визволення населених пунктів та Дня людей похилого віку, Дня ветерана України. Ними проводяться концерти, «круглі столи», «Вогники», благодійні обіди та різні зустрічі. Тож не випадково при підведенні щорічного підсумку роботи серед домінантів, як зазначалося вище, відзначаються також аматорські колективи.

 

В поточному році започатковано запрошення активних волонтерів, ветеранів на творчі зустрічі з місцевими поетами, визначними особистостями району в районну бібліотеку для дорослих (директор Лариса Добровольська) – світлини додаються. Також наші волонтери в травні місяці запрошувались на проведення «ночі в музеї» в районний краєзнавчий музей ім..Т.Г.Шевченка (директор Олена Наріжна) з організацією «солодкого столу», до Пасхальних свят – взяли участь в розмальовці писанок – завдячуючи проведеному майстер-класу нашими волонтерами із місцевої художньої школи (директор Людмила Власенко), в червні безкоштовно прослухали концерт камерного колективу Черкаської обласної філармонії під час його гастролей у Звенигородській дитячій школі мистецтв (директор Людмила Комаренко) .

Завдячуючи волонтерам ветеранської організації Марії Домбровській, Аллі Мартиненко, Поліні Соломасі, за підтримки творчого колективу районного будинку культури (директор Любов Кононенко) в поточному році започатковано і в даний час щонеділі проводяться вечора відпочинку для ветеранів спочатку та танцювальному майданчику в міському сквері, з настанням прохолоди - в приміщенні районної будинку культури - грає духовий оркестр, баян, інші музичні інструменти, мається можливість поспілкуватися, піти в танок, заспівати пісні молодості. Світлини проведення таких заходів направлені в обласну організацію ветеранів раніше.

 

З метою активізації волонтерського руху вишукуються можливості заохочення волонтерів ветеранського руху району. Так, протягом року відзначено Грамотами районної державної адміністрації - 4 особи, районної ради- 4 , грамотами та подяками,подарунками районної ветеранської організації - 32 осрби . Крім цього, організовано для них безкоштовні поїздки до Дня скорботи по місцях Корсунь-Шевченківської битви, до дня закінчення Другої світової війни – в Уманську «Софіївку» з зустріччю по обміну досвітом роботи з активом Уманської міської та районної організацій ветеранів, первинної організації ветеранів с.Краснопілка (голова Григорій Пензай) , до Дня людей похилого віку – в Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка», відвідувався музей Героя України В»ячеслава Чорновола в с. Вільховець, пам»ятний комплекс прикордонникам в с.Легедзине. Світлини таких заохочувальних поїздок додаються.

Головам первинних ветеранських організацій та волонтерам ветеранської організації на 2017 р. підписано за рахунок спонсорів видання «Ветеран України» - 65 особам, районної газети «Шевченків край» - 45 примірників

Для підготовки та залучення до ветеранської роботи нових волонтерів крім червонохресної організації активно використовуються працівники органів місцевого самоврядування, центру первинної медико-санітарної допомоги (головний лікар Галина Радьога), центру поштового зв»язку №4 (начальник

Леся Ставенко), інших громадських організацій – спілки ветеранів Афганістану, (голова Олександр Антонюк), «Союз-Чорнобиль» (Володимир Тимофійович Слинько), «Звенигородщина – територія добра і милосердя» ( Валентина Смілянець).

 

Залучення широкої громадськості до волонтерства в роботі первинних ветеранських організацій, по наданню допомоги одиноким немічним – важлива складова роботи районної організації ветеранів, якій надається постійна особлива увага.

 

З нагоди Міжнародного дня волонтера у районі проведено конкурси. Переможцями конкурсу визнано:

 

- в номінації «Краща первинна організація ветеранів 2017 року»- міська організація ветеранів, голова Мартиненко Алла Михайлівна;

 

- в номінації «Кращий організатор волонтерського руху 2017 р.» - переможцем визнано Козленка Петра Кузьмовича, голову первинної організації ветеранів, член комітету п-о ТЧХ с.Озірна;

 

- в номінації «Кращий волонтерський загін року» визнано загін «Милосердя» Звенигородської спеціалізованої щколи І-Ш ступенів ім..Т.Г.Шевченка, керівник загону Носацька Валентина Дмитрівна, командир учениця 9-А класу Каріна Нечитайло, голова первинної організації Червоного Хреста Курбатова Світлана Анатоліївна;

 

- в номінації «Кращий волонтер року» переможцями визнано

 

Могильну Надія Михайлівну – волонтера, керівника пункту Товариства Червоного Хреста з надання першої медичної допомоги с.Павлівка

- в номінації «Кращий соціальний робітник року» переможцями визнано:

Яушман Анжелу Володимирівну

Мудрагель Віру Степанівну

від Звенигородського територіального центру соціального обслуговування громадян

 

- в номінації «Кращий благодійник року» переможцем визнано Шпицю Олександра Васильовича, керівника штабу Звенигородської районної організації ВО «Черкащани».

 

Переможцям огляду-конкурсу в урочисті обстановці при проведенні районного святкування Дня волонтера вручені Грамоти, призи та квіти.

 

 

Фото – автора

Володимир Слинько,

голова Звенигородської РО ТЧХУ

Переглядів: 547 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024