Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 7 » Емігрант з України виграв нью-йоркський ультрамарафон
14:30
Емігрант з України виграв нью-йоркський ультрамарафон

 

МАРАФОНЕЦЬ МИМОВОЛІ

 

 

 

 

 

Трасу, довжиною 60 кілометрів, Дмитро Молчанов пробіг за чотири години.

 

 

Нью-Йоркський ультрамарафон, довжиною 60 кілометрів, несподівано для усіх і, як з"ясувалося згодом, для самого себе, виграв 28-річний українець Дмитро Молчанов. Цю тривалу дистанцію він пробіг за 4 години та 12 хвилин і першим розірвав грудьми фінішну стрічку.

Загалом у цьому забігу стартувало 400 учасників і організатори чекали на фініші до пізньої ночі, щоб прибігли останні. Але українця це вже не цікавило: коли добігали останні, він вже спав удома.

- Бігли ми довкола центрального нью-йоркського парку, - каже "Експресу" Дмитро Молчанов. - Було дев"ять кіл по шість з гаком кілометрів кожне. Перемога? Та я про неї навіть не думав. Я ж уперше в житті вирішив пробігти таку дистанцію. Я не знав, як готуватися до такого тривалого забігу, у мене не було тренера. Я лише спілкувався з друзями, які теж бігають, і вони говорили, що в такому забігу найважчими є останні 10 кілометрів.

- Їхні слова підтвердились?

- Мені було найважче на останньому колі. Втома шалена, мозок вже практично нічого не "варить", до того ж там пагорби і ці останні підйоми давалися направду важко. І не лише мені. Атлету, який разом зі мною біг до фінішу, стало погано. Він перейшов на ходьбу і поруч з ним до фінішу, підтримуючи його за руки, йшло два медики. Вони так і фінішували утрьох (усміхається). Зате на другому місці. А останні дісталися фінішу десь аж через 10 годин, уночі.

- Якою була ваша підготовка до цього забігу?

- Я готувався не професійно бо, повторюся, не знав як це робити. За два тижні до цього я пробіг нью-йоркський марафон, а це 42 кілометри. Влітку біг берлінський марафон, а в квітні - бостонський. Профі себе так не навантажуть. Щодо харчування, то я в останні дні перед стартом вживав більше вуглеводів, налягав на пасту, на піцу... Але особливих дієт не дотримувався. Під час забігу з"їв два енергетичні гелі і випив багато води. У нас кожні три кілометри стояли столики з водою і я жодного не оминув (усміхається).

- Якими були відчуття після фінішу?

- Головне було повернути до звичної роботи мозок. Від цієї монотонної і виснажливої роботи він перемкнувся на свою хвилю і мені знадобилося десь 30 хвилин, щоб зрозуміти хто я, де я, що тут роблю і що я переміг.

Коли розібрався з головою, оглянув своє тіло. Понатирав ступні, почорнів один ніготь, але сказати, що мав шалену "кріпатуру" не можу. Вже на наступний день я вийшов на пробіжку і все було гаразд.

 

 

 

 

 

 

- Яким є головний приз цього забігу?

- Медаль, кубок і сертифікат, що ти подолав цю дистанцію.

- А гроші?

- Гроші я заплатив за стартовий внесок, близько 50 доларів і все (усміхається). Тут немає грошових призів. Найцінніший приз - це усвідомлення того, що ти це зробив. Що в тебе є підтримка, що за тебе уболівали.

 

- Тобто бігом ви на життя не заробляєте?

- Ні. Я вже чотири роки живу у США, працюю тут у сфері медицини і біг це хоббі. Але він повністю змінив моє життя. Я перестав вживати алкоголь, я став вегетаріанцем, через біг я знайшов в Америці багато друзів і мені було дуже легко адаптуватися до життя у цій країні. Я став здоровшим фізично.

 

Фото – автора

За джерелом:

http://plussport.com.ua/article/201712/5567-ukrayinec-vygrav-nyu-yorkskyy-ultramarafon

 

Переглядів: 525 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 04:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024