Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 7 » Сьогодні у Львові МКЧХ відкрив виставку «Невідомість. Сім'ї зниклих безвісти по обидва боки конфлікту»
17:35
Сьогодні у Львові МКЧХ відкрив виставку «Невідомість. Сім'ї зниклих безвісти по обидва боки конфлікту»

 

ВОНИ МАЮТЬ ПРАВО ЗНАТИ

 

 

 

 

Сьогодні, 7 грудня, у Львові на плпщі С.Яворського МКЧХ відкрив

виставку «Невідомість. Сім'ї зниклих безвісти по обидва боки конфлікту»

 

Нині, 7 грудня, у Львові відкрилася виставка МКЧХ «Невідомість. Сім'ї зниклих безвісти по обидва боки конфлікту». Її відкрив голова Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Алан Ешліман.

 

 

 

 

 

 

У церемонії відкриття взяли учать: перший заступник генерального директора НК ТЧХУ Владислав Шелоков, голова Львівської ОО ТЧХУ Валентин Мойсеєнко, радник Міністерства соціальної політики України з питань ВПО, член президії ЛОО ТЧХУ Оксана Яковець, Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленк, працівники Служби розшуку ТЧХУ і МКЧХ, представники 20 родин, у яких зникли родичі на сході України та ін.

 

 

 

 

 

 

Промовець  Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко сказав, що пройшло вже понад три роки з того моменту, як розпочався збройний конфлікт на сході України, але для родин понад 1500 осіб, що вважаються зниклими безвісти, кожен день - це вічність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сотні родин досі нічого не знають про долю своїх близьких, що зникли на сході. Невідомість - це тяжке випробування, яке означає життя між надією та відчаєм. Зникнення рідної людини часто призводить до емоційної та соціальної ізоляції, а також до економічних і юридичних труднощів, і хоча їхні страждання іноді лишаються непоміченими, сім'ї зниклих безвісти - це також жертви збройного конфлікту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“МКЧХ працює над тим, щоб налагодити співпрацю між всіма сторонами, що залучені до пошуків зниклих безвісти - від органів влади до установ із судово-медичної експертизи. Ми пропонуємо свої послуги всім, хто шукає контакту або новини про своїх родичів, які зникли безвісти, або з якими їх розділили, - сказав Алан Ешліман, глава Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні. - Разом із місцевими відділеннями Червоного Хреста співробітники МКЧХ активно надають допомогу сім’ям, які розшукують зниклих родичів. Люди мають право знати, що сталося з їхніми близькими."

 

 

 

 

 

 

 

 

Для всебічного та скоординованого задоволення потреб таких сімей необхідна відповідна нормативно-правова база. У зв'язку з цим МКЧХ вітає намір української влади розробити проект закону про осіб, зниклих безвісти, і сподівається на його швидке прийняття.

 

 

 

 

 

 

 

 

Виставка «Невідомість» - це нагадування про те, що родини зниклих безвісти мають бути визнані потерпілими від збройного конфлікту і їхні потреби мають братися до уваги. На сьогоднішній день МКЧХ зареєстрував понад 680 випадків зникнення та допомагає родинам у пошуку.

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор виставки – фотограф Брендан Хоффман, який з перших днів конфлікту в Україні висвітлював його для The New York Times, Newsweek, Getty Images та ін.

Читайте більше на: https://lvivski.in.ua/news/v-centri-lvova-vidkrili-fotovistavku-pro-ludej-v-zoni-ato

Автор виставки – фотограф Брендан Хоффман, який з перших днів конфлікту в Україні висвітлював його для The New York Times, Newsweek, Getty Images та ін. Виставка у Львові триватиме до 25 грудня 2017 року на площі Стефана Яворського.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ваш родич зник через конфлікт в Україні? Телефонуйте за номером: 0800-300-155.

Дзвінки безкоштовні.

 

 

 

 

 

 

 

За більш детальною інформацією звертайтеся, будь ласка до Міладіна Богетіча (на знімку),

Офіс МКЧХ у Києві: +380 95 262 8118

Наш вебсайт: www.icrc.org/ua,

Твітер: https://twitter.com/lCRC иа

або Фейсбук: https://www.facebook.com/ICRCUA/

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 547 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 07:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024