Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 8 » Служба розшуку ТЧХУ: Маленька історія великої життя
10:48
Служба розшуку ТЧХУ: Маленька історія великої життя

 

ДОПОМІГ ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ

 

 

 

 


Якби був живий батько все життя могло б скластися по-іншому

 

 


Маленька Тоня, котрій ледь виповнилося 2 рочки сміється від радості, коли рідні татусеві руки підкидають її високо під стелю.


Про це повідомляє Миколаївська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.


В 4,5 року Тоня не розуміла, що коїться навколо. Мама принесла додому лист. Це була похоронка на її улюбленого тата Івана. Більше Тоня не пам'ятала нічого, вона впала на підлогу знепритомнівши.


Якби був живий батько все життя могло б скластися по-іншому. Після цієї похоронки життя розділилося на «до» і «після». коли був живий її батько, коли вони були захищені і було все казково добре і «після», коли під час війни вона з мамою і маленьким молодшим братиком залишилися одні на всьому білому світі. Як голодували, як від голоду пух її брат Василь і як їх мама Доній Клавдія Яківна билася одна-однісінька, щоб не померла від голоду її сім'я.


Доній Антоніна Іванівна (по чоловікові Михайлова) колишня маленька дівчинка Тоня - виросла, вийшла заміж і народила двох дітей, але ні на хвилину вона не забувала свого батька. Як їй його не вистачало, вона плакала при кожному згадуванні про нього. Особливо в поминальні дні і День Перемоги.


Протягом всього свого життя, приходячи на кладовищі до мами і сина, вона завжди думала про батька, де він похований і хто до нього приходить.


У березні 2014 року Антоніна Іванівна звернулася на адресу Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за допомогою в розшуку могили батька.


У вересні 2017 року через Національнийц Комітет Товариства Червоного Хреста України надійшов лист про те, що Доній Іван Ісакович, 1915 року, загинув 28.12.1944, похований у братській могилі на кладовищі в н.п. Будайорш (Budaors), район Пешт, Угорщина.


Прізвище Доній І.І. внесена в список похованих на вищезгаданому цвинтарі.


За станом здоров'я, за віком і матеріальним можливостям вона ніколи не зможе поїхати до нього, але вона твердо знає, що хоч і дуже далеко, зовсім в іншій країні є місце поховання і плита з ім'ям її батька, а значить є хороші люди, які принесуть квіти і згадають про тих, хто не прийшов з війни.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://nikolaev-city.net/26657/malenkaya-istoriya-bolshoy-zhizni

 

 

Переглядів: 507 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024