Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 8 » Зустріч медиків Львівщини з Президентом України П. Порошенком
13:48
Зустріч медиків Львівщини з Президентом України П. Порошенком

 

АКЦЕНТИ РОЗСТАВЛЕНО

 

 

 

 

 

Знакова зустріч медиків Львівщини з Президентом України П. Порошенком відбулася 7 грудня п.р.

 

 

«Ми віримо у нашу здорову та освічену націю. Вона бере початок не з центру великого міста, а з сільської амбулаторії і сільської школи», - Ірина Микичак під час зустрічі з Президентом України

 

 

 

 

 

 

«Саме тут, на первинці, у віддаленому селі, знання – це ціна життя... Невпевненість у завтрашньому дні виганяє людей з села. У спальні районі великих міст або за кордон, де багато з них живе у нереалізованості та неосвіченості, проте ближче до так званої цивілізації. І до медицини зокрема. А позаду залишаються необроблені землі, порослі бур’яном сади та кинуті будівлі. Розбиті сім’ї та ненароджене покоління…Невпевненість також породжує багато міфів, а найстрашніше суцільну недовіру, яку так важко в подальшому подолати. Життя та робота сільського лікаря, як сільського жителя, має перестати бути подвигом. Для лікаря – це має стати покликанням. А для людей – просто добрим життям. Для цього потрібно багато спільних зусиль. Починаючи від освіти, інфраструктури, ресурсів, місцевих громад…Закон про сільську медицину є інструментом, стимулом, можливістю та фінансовим підґрунтям для ініціатив та розвитку сільських громад», - сказала Ірина Микичак під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенко.

 

Керівник галузі звернула увагу на тісну співпрацю ОДА, обласної Ради та медичної громади, завдяки чому крок за кроком впроваджуються якісні зміни в медицині.

 

 

 

 

 

 

Завдяки успішній реалізації спільного зі Світовим Банком проекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій», область розраховує на розширення і продовження співпраці зі Світовим Банком.

 

Також директор департаменту розповіла про ініціативу області з формування єдиного госпітального округу. Маємо схвальну відповідь Президента. Ірина Микичак просила підтримати створення на Львівщині сучасного центру дитячої онкології і трансплантації на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

 

Окремо очільник медичної галузі звернула увагу Глави держави на несправедливому розподілі фінансового ресурсу на медичну субвенцію між областями. За існуючою формулою Мінфіну для різних територій (як у державі так і всередині області) при однаковій структурі населення є різна сума коштів на меддопомогу на одного мешканця.

 

 

Фото - прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6482.html

 

Переглядів: 480 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024