Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 11 » На Львівщині госпіталізували 185 людей з ускладненнями від грипу і ГРВІ
18:08
На Львівщині госпіталізували 185 людей з ускладненнями від грипу і ГРВІ

 

Г Р И П

 

 

У віковій категорії 15-17 років епідпоріг перевищено на 1,8%

 

 

Минулого тижня, з 4 по 10 грудня, на Львівщині на грип і ГРВІ захворіло 10706 осіб, що на 122 випадки менше, ніж за попередній тиждень.

У Львові також захворюваність дещо знизилася: захворіло 4004 особи, що на 145 осіб менше, ніж у попередній тиждень. Правда, у віковій категорії 15-17 років епідпоріг перевищено на 1,8%.

Це офіційні дані, які враховують лише людей, які звернулися по допомогу до медиків у поліклініки, лікарні.

Насправді хворих, за словами директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр» Романа Павліва, значно більше, але вони звикли лікуватися самотужки.

«Значна частина мешканців Львова і області вважає, що у них сильний організм, який самотужки справиться з вірусами, але не завжди так виходить. Тому маємо значно більше осіб, які потрапили до лікарень з різноманітними ускладненнями. Минулого тижня в лікарні Львова і області госпіталізували 185 осіб, за попередній – 170 хворих», - каже Роман Павлів.

Працівники лабораторії провели 44 дослідження зразків матеріалу, взятих у пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ. В одного хворого виявили вірус грипу типу В, ще в одного – вірус парагрипу і у двох – риновіруси.

За даними епідеміологів, епідемії грипу наприкінці грудня, як прогнозували раніше, не буде. Порівняно тепла погода, яка є у нас, відтермінувала її на пізніше. Утім, уникнути її не вдасться. Найвірогідніше, вона розпочнеться наприкінці січня, коли діти, студенти з канікул повернуться до навчання.

Аби захиститися від грипу, лікарі радять робити щеплення. Імунітет виробляється за 14 днів після вакцинації, тож до початку епідемії можна ще встигнути. Вакцинація не дає стовідсоткової гарантії, що людина не захворіє, але вона захищає від важких ускладнень і смертельних випадків.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/na_lvivshhini_gospitalizuvali_185_lyudey_z_uskladnennyami_vid_gripu_i_grvi_n1443842

 

Переглядів: 399 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 05:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024