Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 14 » На Львівщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
18:48
На Львівщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

 

ВІДДАЛИ НАЛЕЖНУ ШАНУ

 

 

 

 

 

Сьогодні, 14 грудня, біля пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля» за участі керівництва області

і представників громадських організацій Львівщини відбулось відзначення Дня ліквідаторів аварії на ЧАЕС

 

 

 

 

 

 

 

 

У межах заходів перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, міський голова Львова Андрій Садовіий та представники громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля».

 

 

 

 

 

 

 

 

«Звертаюся до вас зі словами пам’яті, шани та подяки. 31 рік тому у наше життя увірвалась Чорнобильська трагедія. 26 квітня 1986 року багато хто, не задумуючись про те, що буде далі, робив свою роботу. І ціною свого здоров’я та подекуди і життя, зупинив поширення радіації. Сьогодні, у цей день, ми повинні пам’ятати не лише тих, хто відійшов у краще життя, а й дякувати тим, хто сьогодні з нами. Ми повинні їх пам’ятати і передавати цю пам'ять нашим дітям. Такі трагедії не закінчуються одним днем. І ми повинні робити все, щоб у майбутньому такі страшні речі не повторювались», - зазначив Ростислав Замлинський.

 

 

 

 

 

 

У пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, рятуючи світ від атомного лиха, священники відслужили чин панахиди. Також учасники заходу спільно виконали Гімн України.

 

 

 

 

 

 

Нагадуємо, що саме 14 грудня офіційно завершилось будівництво саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Амбулаторно-поліклінічна, консультативно-діагностична та організаційно-методична допомога постраждалому населенню внаслідок аварії на ЧАЕС надається у Львівському обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення.

 

 

 

 

На обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення на обліку знаходиться 7133 потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС.

Диспансер постійно співпрацює з 12 громадськими "чорнобильськими" організаціями, проводяться «круглі столи» щодо вирішення проблем «чорнобильців».

Торік в ЛОСДРЗН створена і діє Громадська консультативна (опікунська) рада, членом якої затверджено також Ірину Сенюту, - завідувача кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, голову Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, президента ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», члена президії Личаківської РО м. Львова ТЧХУ.

Функціонує при голові ЛОДА координаційна рада та координаційні ради РДА м. Львова, на яких розглядаються і вирішуються всі проблемні питання.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

http://loda.gov.ua/news?id=32583

 

Переглядів: 437 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024