Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 15 » Національний координатор з МГП взяла участь у Міжнародній конференції з протидії тероризму
14:06
Національний координатор з МГП взяла участь у Міжнародній конференції з протидії тероризму

 

ПОШУК ШЛЯХІВ ПОДОЛАННЯ ПРОБЛЕМИ

 

 

 

 

 

Національний координатор з МГП взяла участь

у Міжнародній конференції з протидії тероризму

 

 

15 грудня національний координатор з МГП Євгенія Лук‘янченко взяла участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Протидія терористичній діяльності: міжнародний досвід і його актуальність для Україні» організованою Генеральною прокуратурою України, Національною академією прокуратури Украіни, Всеукраїнською асоціацією кримінального права та Консультативною місією ЄС.

Конференція проходила у стінах Національної академії прокуратури України.

Тероризм називають глобальною проблемою сучасності, а прогнози вчених і практиків стосовно подальшого зростання загрози тероризму невтішні. Тому світове співтовариство спрямовує значні зусилля на протидію цьому явищу. Особливу значення надається правовому напрямку питання, зокрема його кримінально-правовій складовій, що знаходиться свій прояв у тенденції до посилення заборони терористичних дій як у міжнароно правових документах, так і в національних законодавствах.

Що ж міжнародне гуманітарне право говорить про тероризм?

  • В джерелах МГП немає визначення поняттю “тероризм”, проте МГП забороняє вдаватися до “актів тероризму” під час збройних конфліктів.
  • Додаткові протоколи до Женевських конвенцій забороняють дії спрямовані на поширення терору серед цивільного населення. “Цивільне населення як таке, а також окремі цивільні особи не повинні бути об’єктами нападу. Дії або загрози насильства, основною метою яких є поширення терору серед цивільного населення, заборонені” (ст.51 ДП І, ст. 13 ДП ІІ).
  • Терористичні дії, вчинені поза збройними конфліктами, повинні розглядатися за допомогою внутрішнього або міжнародного правопорядку, але не шляхом застосування МГП.

 

Автор: Nataliia Krynytska

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

Джерело:

http://redcross.org.ua/2017/12/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D1%96%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%BA%D0%BE%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B7-%D0%BC%D0%B3%D0%BF-%D0%B2%D0%B7%D1%8F%D0%BB%D0%B0/

 

Переглядів: 418 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 09:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024