Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 16 » Перший заступник Міністра оборони України провів зустріч із представниками МКЧХ
10:08
Перший заступник Міністра оборони України провів зустріч із представниками МКЧХ

 

ЗУСТРІЧ З ВІЙСЬКОВИМИ

 

 

 

 

 

Перший заступник Міністра оборони України провів зустріч

з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста

 

 

 

15 грудня у Києві, відбулася зустріч першого заступника Міністра оборони України Івана Руснака із представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

У зустрічі взяли участь представники Юридичного Департаменту МО України та Управління цивільно-військового співробітництва ЗС України.

На початку зустрічі перший заступник Міністра оборони поінформував представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста про виконані та заплановані заходи щодо дотримання норм Міжнародного гуманітарного права в Українському війську.

 

 

 

 

 

 

— Ми високо цінуємо всебічну підтримку, яку надає ваш Комітет мирному населенню України, яке постраждало внаслідок військового конфлікту, що триває на сході нашої держави. Вдячні за тісну й плідну співпрацю та налагодження партнерських відносин із нашими підрозділами. Збройні Сили України відкриті для подальшої дискусії і дотримуються усіх норм Міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій та участі у проведенні Антитерористичної операції, яка триває на в Донецькій та Луганській областях, — наголосив перший заступник Міністра оборони України.

В ході зустрічі Іван Руснак повідомив, що за рішенням глави оборонного відомства, з підрозділами, які виходять із району військового конфлікту на відновлення, а також з підрозділами, які беруть участь у бойових діях постійно проводяться тренінги і семінари щодо дотримання військовослужбовцями усіх норм Міжнародного гуманітарного права. Також подібні тренування проводяться з усіма учасниками міжнародних багатонаціональних навчань, які проводяться на території України.

— У нас налагоджено плідну та результативну роботу структурних підрозділів МО України і Генерального штабу ЗС України з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні з метою підвищення рівня освіти й обізнаності українських військових щодо виконання норм Міжнародного гуманітарного права. Наша робота перейде у більшу практичну площину, тому я запрошую представників вашої організації до проведення семінарів та лекцій із військовослужбовцями та курсантами у вищі військові навчальні заклади, — підкреслив перший заступник Міністра оборони України.

 

 

 

 

 

 

Глава делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні пан Алан Ешліманн в ході зустрічі зазначив, що представники МКЧХ налагодили тісну взаємодію та співпрацю, зокрема також і з офіцерами цивільно-військового співробітництва ЗС України в частині щодо надання допомоги цивільному населенню, яке постраждало внаслідок військового конфлікту.

Йдеться про інформування громадськості про вибухонебезпечні предмети, які залишились після бойових дій, а також щодо питань пошуку та ексгумації тіл загиблих військовослужбовців і зниклих безвісти громадян. Пан Алан Ешліманн повідомив, що в планах МКЧХ допомогти українським військовим обладнати навчальні аудиторії із Міжнародного гуманітарного права у Національній академії сухопутних військ у Львові та у військовому інституті імені Тараса Шевченка у Києві. Він також розповів, що в наступному році заплановано провести тематичний захід із залученням представників інших армій світу, які брали участь у військових конфліктах щодо захисту цивільного населення та відновлення інфраструктури під час ведення бойових дій.

В ході зустрічі сторони обговорили також питання захисту цивільної інфраструктури, що страждає в ході ведення бойових дій, розглянули чимало питань та пропозицій, які будуть надані керівництву оборонного відомства для подальших перспектив співпраці.

Додатково було розглянуто попередній план спільних заходів на наступний рік та формат майбутнього семінару, який спланували провести навесні у Києві із представниками всіх силових структур України, залучених в АТО щодо норм Міжнародного гуманітарного права.

 

Фото – прес-служби МОУ

Джерело:

https://goo.gl/B3wsxe

 

Переглядів: 454 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024