Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 20 » У Личаківському районі м. Львова відкрили ще одну амбулаторію сімейної медицини
19:28
У Личаківському районі м. Львова відкрили ще одну амбулаторію сімейної медицини

 

ДЛЯ ЗРУЧНОСТІ ЛЬВІВ'ЯН

 

 

 

 

 

Сьогодні, 20 грудня, у Личаківському районі м. Львова відкрили

вісімнадцяту за рахунком амбулаторію сімейної медицини

 

 

У Львові розвивають мережу сімейної медицини, створюючи для львів’ян усі необхідні умови для отримання первинної допомоги неподалік від дому. В цьому році, капітально відремонтувавши приміщення 1-го поверху житлового будинку на вул. Личаківській, 119, облаштували тут нову, уже 18 амбулаторію сімейної медицини у Львові. Вона обслуговує понад 13 тисяч мешканців Личаківського району.

 

 

 

 

 

 

Приємно, що в колективі медиків створена і діє добре злагоджена первинна організація Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, яку очолює Орися Грицько – головна медична сестра комунальної 1 - міської поліклініки. Романна Перхач – завідувач амбулаторією сімейної медицини №2 завжди оперативно відгукується на актуальні проблеми, які потребує первинний осередок Червоного Хреста, що налічує 50 осіб.

 

 

 

 

 

 

Як зазначив під час відкриття амбулаторії міський голова Львова Андрій Садовий, для міста важливо, аби мешканці мікрорайонів мали можливість отримувати якісні медичні послуги біля дому.

 

 

 

 

 

 

А.Садоваий, зокрема, сказав: «Це приміщення раніше використовувалось для пошти, вони виїхали, віддали в управління охороні здоров’я. Я задоволений роботами, які тут виконані. Йдемо ближче до людей, щоб люди відчували себе комфортно». (Повний виклад виступу див. у відеосюжеті).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, виступаючи з вітальним словом, підкреслив: «Цього року ми придбали на кожне робоче місце сімейного лікаря комп’ютери, щоб вони навчалися новим методам роботи. Бо зміни, які запроваджує Міністерство охорони здоров'я, полягають у тому, що між пацієнтом і сімейним лікарем укладається декларація на обслуговування, і цю декларацію лікарі вносять в електронну систему. І лише після цього держава зможе оплачувати лікарю ведення пацієнта. Якщо ж декларація не потрапляє в електронний реєстр, то кошти на установу і, відповідно, на пацієнта, не виділяються».(Повний виклад виступу див. у відеосюжеті).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У церемонії відкриття амбулаторії взяли також участь: голова Личаківської районної адміністрації м. Львова Іван Лозинський, Наталія Бачун – завідувач комунальної 1 - міської поліклініки, до якої належить амбулаторія, голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Ірина Апостолюк.

 

 

 

 

 

 

 

Гарне враження складає в амбулаторії оглядовий кабінет для жінок. Тут є вся необхідна апаратура для гінекологічних оглядів. А головне, керує всім цим складним медичним господарством досвідчений і доброзичливий лікар - гінеколог Лідія Мартиняк (на знімку).

 

 

 

 

 

 

 

 

Ця амбулаторія обслуговує 8 територіальних дільниць, а це вулиці: Буцманюка, Дольна, Копальна, Вахнянина, Личаківська, К.Левицького, Мечникова, Погулянка, Рильського, Банаха, Кобзарська, Котика, Кутова, Россі, Сороки, Цетнерівка, Черемшини, Кармелюка, Некрасова, Сковороди, Галілея, Вишинського, Крип’якевича, Острожського, Піскова, Харківська, Круп’ярська, Ніжинська, Рєпіна, Сагайдачного, Воробкевича, Збаразька, Козланюка, Могили, Мучна, Стрілецька. Однією з переваг розміщення амбулаторії є хороша транспортна розв’язка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В амбулаторії усі кабінети розміщені на 1-му поверсі житлового будинку. Це реєстратура, хол, кабінет завідувача амбулаторії, кабінет старшої медичної сестри, чотири кабінети сімейних лікарів, оглядовий кабінет, кабінет УЗД, маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, ординаторська, денний стаціонар на 2 ліжка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як зазначає завідувач амбулаторії сімейної медицини Романна Перхач, тут пацієнти можуть швидко та якісно отримати консультації, пройти обстеження, здати аналізи, можуть отримати медикаментозне лікування, ін’єкції та інгаляції тощо. В амбулаторії, сказала завідувач, працюють 8 сімейних лікарів і 8 медичних сестер. Медичний заклад працює щоденно (окрім неділі).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прийом у кабінеті сімейного лікаря ведуть лікарі першої категорії Ірина Федів та Ірина Пелех. Таких кабінетів в амбулаторії 4. Заклад працює з кінця листопада, прийняли вже більше п'яти тисяч пацієнтів. Медичний персонал амбулаторії – 26 працівників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для створення амбулаторії сімейної медицини загалом використали 1 млн. 833 тис. грн. Зокрема, на капітальний ремонт приміщення під створення амбулаторії з бюджету розвитку міста використано 1 млн. 570 тис. грн., на придбання медичного обладнання, меблів, технічних засобів та інвентарю, оздоблення приміщень і кабінетів використано 263 тис. грн. (з них 121 тис. грн. із загального фонду міського бюджету, 142 тис. грн. – позабюджетні кошти).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ця амбулаторія є першою у структурі комунальної 1-ї міської поліклініки та обслуговує 13 058 мешканців Личаківського району, з яких 10 976 дорослих та 2 082 дітей. Варто зазначити, що в цьому році місто виділило також 2,6 млн. грн. на облаштування робочих місць сімейних лікарів: за ці кошти закупили 274 комп’ютери для сімейних лікарів у м. Львові.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, у закладах охорони здоров’я м. Львова функціонує 459 дільниць, 18 амбулаторій та 36 відділень сімейної медицини. Охопленість сімейною медициною становить 92% населення м. Львова. Наступний новий медичний заклад, площею 600 м2 має з'явитися вже наступного року в Рясному.

 

 

 

 

 

Фото –Ірини Дзіклевич та прес-служби ЛМР

Прес-служба Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 1445 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 23:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024