Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 22 » Швейцарія виділила понад півмільйона доларів на підготовку населення Донеччини до зими
11:29
Швейцарія виділила понад півмільйона доларів на підготовку населення Донеччини до зими

 

МИЛОСЕРДЯ АЛЬПІЙСЬКОЇ ДЕРЖАВИ

 

 

 

 

 

 

Реагуючи на заклики гуманітарних агентств, Швейцарія виділила

500 тис. швейцарських франків для підготовки Донеччини до зими

 

 

 

Швейцарія виділила 500 тис. швейцарських франків (близько 507 тис. дол.) на заходи з підготовки жителів Донеччини до проходження зимового періоду.

 

 

Про це повідомив посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Гійом Шойрер, передає «Тиждень.ua».

 

 

«Ми вирішили зробити новий внесок до програми підготовки до зими UNICEF. Взимку є особливі потреби, тому Швейцарія, реагуючи на заклики гуманітарних агентств, виділила 500 тис. швейцарських франків для підготовки до зими», - повідомив посол.

 

 

Посол додав, що Швейцарія планує зберегти допомогу Україні на рівні попередніх років.

 

 

«Ми будемо зберігати її на тому ж рівні або навіть трохи збільшимо. В умовах, коли наслідки конфлікту очевидні, донори від інших держав повинні продовжувати проявляти солідарність із населенням... Конфлікт, як і раніше, є гуманітарною трагедією. Всім нам потрібно робити все можливе разом з українською владою, щоб полегшити страждання людей»,-- підкреслив Шойрер, зазначивши, що заклики Міжнародного Комітету Червоного Хреста й агентств ООН не отримують належного відгуку від міжнародних донорів.

 

 

«Швейцарське пожертвування становить трохи більше 3 млн швейцарських франків на рік, але розділене на кілька основних потреб, однією з яких є вода», - розповів посол.

 

 

Шойрер зазначив, що Швейцарія допомогла забезпечити доступ до питної води для близько 3,9 млн осіб по обидва боки лінії зіткнення.

 

 

«Конкретно ми доставили трохи менше 2 тис. тон хімікатів для обробки води, тому що вода повинна бути очищена, щоб бути питною», - сказав дипломат.

 

 

Раніше в ООН заявили, що близько 25% жителів окупованих територій Луганської та Донецької областей потребують харчів. Згідно попередніх оцінок, 800 тис. жителів окупованих територій Донбасу відчувають дефіцит продуктів харчування. Гостру потребу в їжі мають 170 тис. осіб. Найбільш сутужно з продуктами харчування зараз в Донецькій області.

 

 

Нагадаємо, у вересні місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста відправила на непідконтрольну Україні територію Донецької області 14 фур із гуманітарною допомогою.

 

 

Раніше повідомлялося, що в 2018 та 2019 роках Німеччина надасть на гуманітарні проекти Мальтійської служби допомоги в Україні додаткові 750 тис. євро. Проекти стосуються осіб, які постраждали внаслідок конфлікту на Донеччині.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://ua.racurs.ua/news-98767-shveycariya-vydilyla-ponad-pivmilyona-dolariv-na-pidgotovku-naselennya-donbasu-do-zymy

 

Переглядів: 668 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 04:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024