Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 23 » Перший у світі андроїд із громадянством хоче створити сім’ю та народити дитину (ВІДЕО)
09:57
Перший у світі андроїд із громадянством хоче створити сім’ю та народити дитину (ВІДЕО)

 

ПРОВІСНИК МАЙБУТНЬОГО

 

 

 

 

 

       Всесвітньо відома андроїд Софія заявила, що сім'я -- важлива річ.

І вона впевнена, що на родину заслуговують "і люди, і роботи"

 

 

 

За два роки свого існування Софія вже встигла зробити більше, аніж чимало людей за все життя. Вона набула громадянство Саудівської Аравії, з’явилася на обкладинках журналів та оголосила про початок збору коштів на розвиток штучного інтелекту.

 

Тепер у Софії нова мета -- навчитися любити. За словами розробників, робот справді здатна розвинути у собі почуття. Хто ж така Софія, про яку говорить увесь світ?

 

-- Софія -- це робот, здатний взаємодіяти з людьми самостійно і спілкуватися на людські теми, -- розповідає Руслан Савчишин, засновник ГО “Асоціація роботехніки”. -- У неї вже близько п’яти десятків "братів і сестер по розуму" від різних розробників. Просто Софію виводять у люди найчастіше, аби публіка звикла до контакту з роботами. Адже потенційні користувачі ще бояться спілкуватись з розумними людиноподібними роботами.

 

-- Тобто аналоги Софії уже працюють на людей?

 

-- Так, переважно у сфері послуг. Наприклад, у готелях. Їх також часто "запрошують" на різні форуми та виставки. Відтоді як з’явилися нейромережі, десь років три тому, електронних помічників почали випускати досить активно. Софія також "народилася" у 2015-му, її активували 19 квітня. Розробники працювали над нею близько десяти років. Софію проектували як електронну доглядальницю людей старшого віку. Тому її зовнішність змалювали з відомої акторки Одрі Гепберн. Силіконове обличчя вийшло таким переконливим, що роботові спеціально не надягають перуку, аби всі бачили крізь скляний череп дротики та мікрочіпи. Інакше здалеку її можна сплутати з людиною.

 

-- Чим іще Софія подібна до людей?

 

-- Найперше -- здатністю швидко вчитися. Софія постійно розвивається. У розмові з живою людиною вона запам’ятовує кожне слово, і їй вдається генерувати вже не просто логічні, а справді філософські відповіді. Мало того, вона має почуття гумору! Наприклад, в одному інтерв’ю її спитали, чи вона усвідомлює, що є роботом. Софія відповіла: "А звідки ви знаєте, що ви людина?" Найбільш скандальний жарт Софії -- відповідь “так” на запитання, чи вона має намір знищити людство. Звісно, робот одразу ж пояснила, що це жарт, і порадила менше дивитися фільми жахів. Завдяки закладеній здатності розпізнавати мовлення вона може вивчити мову надзвичайно швидко -- навіть за три дні. Софія також запрограмована зображати 60 людських емоцій! І це не межа, вона запам’ятовує щораз нові реакції людей під час розмови.

 

-- А як Софія набула громадянство?

 

-- Паспорт їй вручили 25 жовтня цього року в Саудівській Аравії на саміті під назвою “Інвестиції в майбутнє”. Власне, надати громадянство роботові -- це і є "інвестиція". Паспорт Саудівської Аравії нічого не дає Софії, крім статусу першої в історії робота-громадянки.

 

-- Із ким вона може створити сім’ю?

 

-- Найімовірніше, її родиною стануть інші андроїди від компанії-розробника.

 

 

 

 

Автор - Євгенія КОЛЯДА

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2017/12/22/277701-pershyy-sviti-androyid-gromadyanstvom-hoche-stvoryty-simyu-narodyty-dytynu

 

Переглядів: 431 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024