Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 25 » МКЧХ провів семінар - практикум з економічної безпеки для червонохрестівців у м. Краматорську на Донеччині
15:45
МКЧХ провів семінар - практикум з економічної безпеки для червонохрестівців у м. Краматорську на Донеччині

 

ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА: ВЧОРА, СЬОГОДНІ, ЗАВТРА

 

 

 

 

 

Економічна безпека у східних областях України стоїть дуже гостро перед кожною господарською ланкою, в т.ч. й перед червонохрестівцями цього регіону. Розуміючи це, МКЧХ провів днями на цю тему у м. Краматорську семінар-практикум

 

 

 

 

 

 

 

З 18 до 20 грудня голови і волонтери міських і районних організацій Товариства Червоного Хреста України Луганської та Донецької областей побували на семінарі з економічної безпеки, який провела фахівець МКЧХ Олександра Бачинська.

 

 

 

 

 

 

Проведення семінару співпало зі значною датою – Міжнародним днем мігранта, який відзначають 18 грудня. Сьогодні в світі близько 250 мільйонів мігрантів. Біженці і вимушені переселенці є найбільш уразливими верствами населення. Найчастіше міграція для них - єдиний спосіб залишитися в живих. Іноді, не менше страждає і приймаюча мігрантів сторона, а також населення, яке залишається в зоні конфлікту.

 

 

 

 

 

 

 

Робота МКЧХ в області економічної безпеки допомагає мігрантам вижити і знову почати самостійно заробляти на життя. Це створює можливість не тільки оплачувати своє харчування, але придбати нове житло, отримати доступ до охорони здоров'я та освіти, взяти участь у налагодженні стійкого виробництво продовольства і реалізації мікроекономічних проектів.

 

 

 

 

 

 

У перший день семінару були розглянуті питання сутності, стратегії і ресурси життєзабезпечення. У другий день ми провели аналіз ризиків і прогнозування економічної ситуації, зміни структури ресурсів під впливом потрясінь і, нарешті, практичну оцінку економічної безпеки і види реагування.

 

 

 

 

 

 

 

Особливо запам'яталися практичні заняття з побудови структури ресурсів домогосподарства або групи людей, проведення групових та індивідуальних інтерв'ю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасники семінару висловили подяку представникам МКЧХ за можливість участі в семінарі та відзначили професіоналізм лектора Олександри Бачинської, котра підготувала цікаві і пізнавальні презентації про особливості роботи в сфері економічної безпеки.

 

 

 

 

 

 

Підбиваючи підсумки навчання, можна з упевненістю сказати, що семінар -практикум пройшов успішно. Після закінчення занять і тренінгів - всі слухачі отримали сертифікати.

 

Тетяна Бабич,

голова Лисичанської МО ТЧХУ

 

 

Фото – автора

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1573231592762270&set=pcb.1573232639428832&type=3&theater

 

 

Переглядів: 473 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024