Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 27 » Віфлеємське Світло Миру 2017 – в Личаківському районі м. Львова. Ч – ІІ: У цілителів душевних ран
21:27
Віфлеємське Світло Миру 2017 – в Личаківському районі м. Львова. Ч – ІІ: У цілителів душевних ран

 

СВІТЛО – В КОЖНОМУ З НАС

 

 

 

 

 

Репортаж з Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру.

 

 

 

 

 

 

Частина ІІ.

У ЦІЛИТЕЛІВ ДУШЕВНИХ РАНИ

 

З Личаківської райадміністрації спільна делегація скаутів ОУС та червонохрестівців попрямувала у Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер.

 

 

 

 

 

 

 

 

З рук скаутів вогняний подарунок з Віфлеєму прийняла голова первинного осередку Червоного Хреста диспансеру Леся Нецкар, заступник головного лікаря з медсестринської роботи. В цей осередок входить 100 членів Товариства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Світло зі скаутського ліхтаря весело перепурхнуло на свічку господині кабінету. У кімнаті стало світліше, а на душі – радісніше.

 

 

 

 

 

 

Душа – таємничий дух, що веде нас по життю. Фахівці саме цього закладу покликані допомагати пацієнтам при душевних розладах. Особливо тепер, коли переважна більшість демобілізованих бійців повертаються із зони збройного конфлікту на сході України з великими душевними травмами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розуміючи це, Червоний Хрест береться при сприянні Федерації ЧХ і ЧП та національних Товариств за створення психосоціальних центрів реабілітації. Такі уже діють у Києві, Харкові, Дніпрі, інших обласних центрах.

 

 

 

 

 

Першими за цю проблему взялися на Київщині у Білій Церкві. Тут успішно переймають досвід Данського і Японського Червоного Хрестів. Навчання і тренінги з приводу психо-соціальної допомоги відбувалися під опікою Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця й в інших областях України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На Львівщині ця програма не діяла, хоч потреба у ній була дуже велика. Тож треба обходитися своїми силами. Велика надія покладається нині на первинний осередок у колективі Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру.

 

 

 

 

 

 

 

 

І нехай гасло «Світло – у кожного з нас», яке обрано у цьому році для поширення Віфлеємського Світла Миру, всіляко допомагає лікарям і їх пацієнтам у цьому!

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 

 

Переглядів: 440 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 13:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024