Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Грудень » 27 » Віфлеємське Світло Миру – в Личаківському районі м. Львова. Ч – ІІІ: Світло Миру для Червоного Хреста (ВІДЕО)
21:28
Віфлеємське Світло Миру – в Личаківському районі м. Львова. Ч – ІІІ: Світло Миру для Червоного Хреста (ВІДЕО)

 

СВІТЛО – В КОЖНОМУ З НАС!

 

 

 

 

 

Репортаж з Личаківської районної організації м. Львова Товариства Червоного Хреста України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Частина ІІІ.

 

СВІТЛО МИРУ ДЛЯ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

 

З психодиспансеру маршрут спільної делегації, сформованої з членів Організації Українських Скаутів (ОУС) і червонохрестівців, проліг до Личаківської районної організації м. Львова Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

На правах господині Віфлеємське Світло Миру від скаутів з ОУС прийняла голова цього Товариства Ірина Апостолюк.

 

 

 

 

 

 

Асестувала Ірині Федорівні патронажна медична сестра Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Вікторія Дудяк.

 

 

 

 

 

 

Керівником делегації скаутів і цього року була Генеральний і Міжнародний Комісар ОУС п. Марія Монтегю, котра отримала на цю акцію Благословення від Митрополита Львівського Римо - Католицької Церкви архієпископа Мечислава Мокшицького.

 

 

 

 

 

 

Розговорилися. Скаути розповіли як разом з п. Марією їздили до польських харцерів у м. Краків, щоб у період з 15 до 17 грудня побувати і на урочистій церемонії запалювання вогню з Віфлеєму, і одержати від них Віфлеємське Світло Миру для поширення між добротворцями у м.Львові.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Самі ж харцери запалили це світло у Відні від австрійських скаутів, які привезли його з Віфлеєму спеціальним літаком, замовленим на кошти спонсорів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В серці кожного скаута і нині постійно звучить заповіт засновника міжнародного скаутського руху Роберта Бейден - Пауела: «Намагайтеся залишити цей світ хоч трохи кращим, ніж він був, коли ви в нього прийшли».

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Погомонівши про різні поточні справи, п. Марія і скаути згадали, що патронажні медичні сестри проводили для них навчання з оволодіння навиками першої допомоги, то коли їх скоротили, чи буде хто-небудь робити це надалі?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ця місія випала тепер мені особисто, - заспокоїла скаутів Ірина Апостолюк, і розповіла, що навчалася на тримісячних курсах інструкторів Червоного Хреста, по закінченню яких отримала сертифікат міжнародного зразка на право проводити навчання з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, з 1 червня на допомогу Ірині Федорівні прийшла медична патронажна сестра Червоного Хреста Вікторія Дудяк, зарплату котрій виплачують з пожертв Фрайбурзького Червоного Хреста. Щоб вона, та її 5 колег в інших районах залишилися на роботі і в 2018 р., то в Німеччині зараз завершують збір пожертвувань, які дають глядачі після перегляду драматичного документального фільму Тілля Майєра "Winter in Lviv" («Зима у Львові»).

 

 

 

 

 

 

Прощаючись, скаути і червонохрестівці вирішили на початку нового року зустрітися знову, щоб розробити детальний план взаємодії і охопити ним підготовку скаутів до традиційного літнього таборування і шефської роботи з допомоги людям у потребі. Взірцем для них можуть послужити видатні скаути минулого, такі як Катерина Зарицька, голова УЧХ в лавах УПА в 1943-1947 рр. та Ольга Малковська - одна із засновниць Скаутингу у Львові, котра також була активним членом Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Світло Миру з Віфлеєму має ту чародійну силу, що допомагає нам поглянути на звичайні буденні сторони нашого життя з іншого боку. І ця дивовижна його властивість є запорука того, що у 2018 р. співпраця між ОУС і Червоним Хрестом стане ще тіснішою.

 

 

 

 

Фото - Ірини Дзіклевич та прес-служби ОУС

Прес - служба Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 481 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024