Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Січень » 7 » В Одесі дітей без щеплення від кору заборонили пускати до дитсадків та шкіл
14:14
В Одесі дітей без щеплення від кору заборонили пускати до дитсадків та шкіл

 

 

ВИМУШЕНИЙ КРОК

 

 

 

 

 

 

В Одесі дітей без щеплення від кору заборонили пускати до дитсадків та шкіл

 

 

 

Діти, які не мають щеплення від кору, не зможуть відвідувати заняття розташованих в Одесі дитячих садків та шкіл. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося ще 28 грудня 2017 року. Обмеження планують ввести після зимових канікул, які закінчуються 15 січня, пише «Думская».

 

 

За словами головного позаштатного педіатра департаменту охорони здоров'я міської ради Одеси Анни Луньової, збити негативну динаміку захворюваності наразі кору не вдається.

 

 

«Загалом від початку спалаху ми маємо понад 700 хворих на кір, за минулий тиждень тільки дітей захворіло 56 осіб. Ми маємо тенденцію до зростання захворюваності серед дітей першого року життя і дорослих. У кору немає віку, недавно був пацієнт 82 років, а до цього - двотижневий дитина», - заявила вона.

 

 

Головний лікар Одеської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова наводить ще серйознішу статистику. «4 січня до нас надійшло 20 осіб, у тому числі 11 дітей. Загалом у лікарні знаходиться 94 людини, і щоб розмістити всіх, ми перепрофілювали два відділення - хворі на кір займають зараз чотири відділення. Переважно люди потрапляють з високою температурою, характерним висипом, дуже багато ускладнень у вигляді корової пневмонії», - розповіла лікар.

 

 

Як повідомлялося, з кінця 2016 року спалах кору офіційно зафіксували в Україні. Кір нагадує про себе раз на п'ять-шість років. Це вже четверта за останнє двадцятиліття епідемія. Пік епідемії кору лікарі прогнозують на 2018 рік. Кір ‒ захворювання, яке передається повітряно-крапельних шляхом. Як ускладнення після хвороби часто виникає пневмонія.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/v_odesi_ditey_bez_shheplennya_vid_koru_zaboronili_puskati_do_ditsadkiv_ta_shkil_n1445856

 

Переглядів: 491 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024