Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Січень » 11 » Заступником міністра охорони здоров’я України призначили Ольгу Стефанишин
13:30
Заступником міністра охорони здоров’я України призначили Ольгу Стефанишин

 

 

МАЄ ДОСВІД РОБОТИ У ЧЕРВОНОМУ ХРЕСТІ

 

 

 

 

 

 

 

11 січня 2018 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про призначення на посаду

заступника міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ольгу Стефанишин

 

 

 

 

 

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

 

Новий заступник міністра відповідатиме за напрямки євроінтеграції та закупівель лікарських засобів.

 

Ольга Стефанишин понад 10 років займається адвокацією прав пацієнтів. Вона є співзасновницею, а з 2011 року виконавчим директором благодійного фонду «Пацієнти України», що об’єднує людей з різними захворюваннями у боротьбі за право на життєво необхідне лікування.

 

Вона є співавтором закону про передачу державних закупівель лікарських засобів міжнародним спеціалізованим організаціям. Цей реформаторський закон допоміг виключити корупційну складову із системи державних закупівель ліків та щорічно заощаджує Україні до 40% державного бюджету.

 

Під керівництвом Ольги Стефанишин, фонд «Пацієнти України» також брав участь у розробці Закону України «Про лікарські засоби», котрий спрощує та скорочує процедуру реєстрації в Україні ефективних лікарських засобів, що зареєстровані та використовуються у країнах із жорсткими регуляторними процедурами.

 

Благодійний фонд провів низку найефективніших адвокаційних кампаній, у результаті яких в Україні затверджено першу Державну програму з протидії гепатитам та виділено перше державне фінансування на ліки.

 

За ініціативи фонду у 2014 році було створено Стратегічну дорадчу групу з питань реформування системи охорони здоров’я України при МОЗ, яка сформулювала Національну стратегію побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на період 2015–2025.

 

Одним із досягнень фонду є створення електронної платформи «Є Ліки», де кожен пацієнт може переглянути наявність ліків у лікарні, що є важливим кроком у напрямі розвитку електронної системи охорони здоров’я.

 

На посаді заступника міністра Ольга Стефанишин продовжить роботу із розширення доступу пацієнтів до лікування, а також виконання ключових зобов’язань України в рамках Угоди про Асоціацію з ЄС.

 

З 2007 по 2011 роки Ольга Стефанишина була керівником відділу політики та адвокації Всеукраїнської Мережі ЛЖВ, з 2004 по 2006 працювала в Національному комітеті Товариства Червоного Хреста України, координувала проект МАТРА «Реінтеграція безпритульних жінок у Києві: інтегральний підхід на місцевому рівні» в Головному управлінні соціального захисту населення м. Києва.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zik.ua/news/2018/01/11/zastupnykom_ministra_ohorony_zdorovya_ukrainy_pryznachyly_olgu_stefanyshynu_1242865

 

Переглядів: 452 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024