Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Січень » 14 » Далі буде гірше: людина досягла межі своїх можливостей
19:10
Далі буде гірше: людина досягла межі своїх можливостей

 

СПРОБА  ВИЗНАЧЕННЯ  МЕЖІ  РОЗВИТКУ  ЛЮДИНИ

 

 

 

 

 

Далі буде гірше: людина досягла межі своїх можливостей, вважають вчені

 

 

 

Обробка даних за 120 років показала, що люди досягли біологічних меж зростання, тривалості життя і спортивних результатів. В огляді, проведеному міждисциплінарною дослідницькою групою з декількох наукових установ Франції, були вивчені історичні дані про тривалість життя, спортивні досягнення і зріст, накопичені з початку XIX століття.

 

 

Мета дослідження полягала в тому, щоб краще зрозуміти, як розвинулася людська фізіологія у останніх 10 поколінь. Вчені зробили висновок, що у цих якостей людського організму існують максимальні межі, які не можуть бути перевищені.

 

 

Кожні чотири роки весь світ спостерігає за спортсменами, які виступають на Олімпіадах, щоб побачити все нові і нові рекорди - «швидше, вище, сильніше». Крім того, загальновідомо, що за останні півтора століття тривалість життя у сучасної людини, як і його зростання, значно збільшилися в порівнянні з предками. Але людський організм, очевидно, має свої біологічно обумовлені межі. Огляд даних за 120 років дозволив припустити, що ці обмеження, можливо, вже були досягнуті - і якщо ми не будемо обережними, то може початися процес регресу.

 

 

«Спортивні досягнення, зростання і тривалість життя людини більше не зростають, незважаючи на якісне безперервне харчування, а також різні медичні та наукові досягнення. Це говорить про те, що сучасні досягнення суспільства дозволили нашому виду досягти своїх меж. Ми - перше покоління, яке усвідомлює це», - розповів професор Жан-Франсуа Туссен з Паризького університету Декарта, пише Медпортал.

 

 

Дослідники стверджують, що замість збільшення зросту найвищих людей і швидкості найшвидших спортсменів, а також збільшення віку довгожителів, найкраще, на що ми можемо сподіватися, - це збільшення частки населення, що досягає існуючих меж для цих ознак.

 

 

Як наслідок, все більше людей будуть досягати сьогоднішньої максимальної тривалості життя і зростання до максимальних сучасних значень (близько 200 см), в той час як спортивних рекордів буде ставати все менше і менше.

 

 

І це - найбільш оптимістичний сценарій розвитку подій. Іншим варіантом може стати як скорочення тривалості життя, так і зменшення росту і спортивних результатів через поєднання генетичних обмежень і факторів навколишнього середовища, таких як зміна клімату. Професор Туссен вказав на той факт, що таке зниження людського зросту вже сталося в деяких африканських країнах через брак харчування для дітей.

 

 

«Це може стати однією з найбільших проблем 21 століття, оскільки додатковий тиск антропогенної діяльності буде відповідати за руйнівні наслідки для здоров'я людини і навколишнього середовища. Зниження людських можливостей, яке ми бачимо сьогодні, є ознакою того, що екологічні зміни, в тому числі клімат, вже сприяють зростанню обмежень людських можливостей і здібностей », - прогнозує професор Туссен.

 

 

Вчені сподіваються, що результати їх дослідження змусять політиків розробити стратегії підвищення якості життя і дозволять більшій частині населення досягти максимальних біологічних меж.

 

 

«Тепер, коли ми знаємо межі людського виду, може з'явитися нова мета: забезпечити такі умови, щоб людський потенціал досяг своїх найвищих можливих значень для більшої частини населення. З ростом екологічних обмежень це може коштувати все більше і більше енергії та інвестицій, щоб збалансувати зростаючий тиск на екосистему, проте в разі успіху ми зможемо спостерігати поступове підвищення середніх значень зростання, тривалості життя і більшості інших біологічних показників здоров'я людини головна проблема повинна полягати в тому , щоб не тільки домогтися стабілізації, але і зупинити будь-яке можливе погіршення цих показників », - уклав Жан-Франсуа Туссен.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2018/01/12/280184-dali-girshe-lyudyna-dosyagla-mezhi-svoyih-mozhlyvostey

 

 

Переглядів: 478 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 23:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024