Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Січень » 16 » Під час сутички біля ВР близько 20 осіб постраждали від сльозогінного газу
22:53
Під час сутички біля ВР близько 20 осіб постраждали від сльозогінного газу

 

 

 

«МИРНЕ» ПРОТИСТОЯННЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 16 січня, у сутичках біля Верховної Ради України

постраждали близько 20 осіб від сльозогінного газу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час сутичок між мітингувальниками біля будівлі Верховної Ради та працівниками правоохоронних органів близько 20 людей постраждали від сльозогінного газу, але до лікарів швидкої допомоги не зверталися, повідомляє Товариство Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"У Києві неспокійно: під Верховною Радою сталися сутички. Загони швидкого реагування Червоного Хреста України патрулювали події, аби надати першу допомогу тим, кому це потрібно", - йдеться в повідомленні організації Червоний Хрест України на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За словами волонтера загону швидкого реагування Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України Федора Настенка, було близько 20 постраждалих від сльозогінного газу. "Як завжди, ми промивали їм очі термальною водою. Передавати їх лікарям швидкої допомоги не довелося", - розповів Ф.Настенко.

 

 

Як повідомлялося, вранці у вівторок, 16 січня, біля будівлі ВР розпочалася акція під назвою "Стоп реванш" з вимогою ухвалення низки законів по деокупацію Донбасу, впровадження санкцій проти російських компаній, прийняття законопроекту про Антикорупційний суд. Також серед вимог мітингувальників - притягнення до відповідальності деяких політиків, "пов'язаних із попередньою владою".

 

 

Організаторами акції виступали громадські об'єднання "Вільні люди", організації "Українська народна рада Донеччини та Луганщини", "Національний альянс", "Музичний батальйон", "С-14", "УНА-УНСО".

За даними поліції, правопорядок в урядовому кварталі столиці у вівторок забезпечують понад 3 тис. 800 правоохоронців - співробітників столичної поліції та Національної гвардії України.

 

 

Спочатку акція відбувалася мирно. Потім між мітингувальниками біля будівлі ВР і співробітниками правоохоронних органів сталася сутичка після того, як учасники акції спробували спалити прапор РФ. Пізніше ситуація стабілізувалася.

 

 

Як повідомлялося, Верховна Рада у вівторок розглядає в другому читанні та в цілому законопроект "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях", згідно з яким малоприємні, а здебільшого - неприпустимі у міжнародних відносинах речі, будуть названі своїми іменами.

 

 

Фото – ТЧХУ та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://ua.interfax.com.ua/news/general/477290.html

 

Переглядів: 428 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 16:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024