Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Січень » 23 » Нова концепція членства у ТЧХУ – локомотив організаційного розвитку
07:18
Нова концепція членства у ТЧХУ – локомотив організаційного розвитку

 

ВАЖЛИВІ НОВОВВЕДЕННЯ

 

 

 

 

 

 

В період реформ в країні змінюється дуже багато різних установ, законів, звичаїв.

Не виняток і Товариство Червоного Хреста України. Прийшов час серйозних  змін,

які зачіпають багато сфер у його благодійній діяльності, в т.ч. і членство в Товаристві

 

 

 

 

2017 рік для Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) став періодом значних змін та зрушень в організаційному розвитку, що вже за дуже короткий час дали перші результати. Проте, чи не найбільш вагома та водночас всеохоплююча реформа в Товаристві, що стосується як нашої організації в цілому, так і кожного її члена зокрема, сталася саме на грудневих засіданнях Президії Правління та Правління Товариства.

 

 

 

 

 

 

 

13 грудня 2017 року рішенням Президії Правління ТЧХУ була остаточно затверджена нова концепція членства в Товаристві, а наступного дня – рішенням Правління Товариства були затверджені нові розміри членських внесків на 2018 рік.

 

Про кожне з цих рішень хочеться поговорити окремо, але спочатку до витоків. Система членства в Товаристві діяла довгі роки і практично не зазнавала змін, що зробило її такою, що не відповідає вимогам часу. Крім того, марка «Членський внесок» як документ, що засвідчував факт сплати членського внеску та мав бути вклеєний до членського квитка, часто-густо так і залишався подекуди сувеніром чи папірцем, який просто викидали. На початку 2017 року ми почали дискусію довкола концепції членства та переходу на свідому форму залучення людей, спираючись на авторитет та історію нашої організації, що має майже столітню історію. Тож, з нового року замість марки «Членський внесок» впроваджено членський квиток з індивідуальним номером, що діятиме 1 рік та буде не лише підтвердженням факту сплати членського внеску, але документом, що підтверджує факт членства конкретного громадянина в нашій організації.

 

Аналізуючи системи членства в інших національних товариствах Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, ми дійшли висновку, що членство є перш за все не фінансовою, а організаційною опорою національного товариства. Тож, культивація свідомого членства в організації має стати запорукою її стійкості, стабільності та постійного вливання нових людей, а значить, і свіжих ідей, в її діяльність.

 

Крім того, з 2018 року членом Товариства Червоного Хреста України можна буде стати і онлайн – просто заповнивши форму і сплативши членський внесок через Інтернет. Це суттєво спростить залучення до нашої організації нових громадян, переважно молоді.

 

Паралельно ми вирішили формалізувати механізми збору грошових пожертв від громадян, вдосконаливши при цьому і систему їхнього обліку. З 2018 року кожен громадянин, який пожертвує певну суму на діяльність організації ТЧХУ, отримає відповідний благодійний квиток з вказанням суми, яку він пожертвував. Цей квиток матиме індивідуальний номер, що друкарським способом віддрукований на аверсній частині. За підсумками року ми розіграємо цікаві сувеніри й подарунки для власників цих благодійних квитків, тож у наших донорів буде мотивація залишити благодійні квитки до грудня 2018 року.

 

 

 

 

 

 

Підсумовуючи, хочеться ще раз зазначити: нова концепція членства – це локомотив організаційного розвитку Товариства в цілому та кожної місцевої організації по всій країні зокрема. Спираючись на досвід інших національних товариств та враховуючи традиції нашої організації, вдалося розробити оптимальну модель членства, що складається з індивідуального, колективного та корпоративного форм членства й дозволяє охопити якомога більше людей, які виявили бажання стати членами Товариства як індивідуально, так і в складі організації за місцем навчання чи роботи.

 

Тепер щодо розміру членських внесків. Розміри членських внесків у ТЧХУ до 2018 року були для пільгових категорій та звичайних громадян 5 та 10 гривень відповідно. І такі цифри мали лише одну перевагу – це доступність. Гонитва за масовістю зіграла злий жарт з якісним наповнення колективу наших членів організації. Багато хто з них навіть не усвідомлював своє членство в Товаристві та сплачуючи 10 гривень, думав, що лише дає пожертву на діяльність Червоного Хреста. Тепер, для тих, хто хоче внести пожертву, є благодійний квиток різного номіналу, що засвідчить факт надання пожертви. А ми маємо працювати над залученням людей, які поділяють наші думки, до членства в Товаристві.

 

Тож, 14 грудня 2017 року Правління Товариства затвердило розміри членських внесків на 2018 рік: пільгове – 50 гривень, звичайне – 200 гривень, привілейоване – 500 гривень. Також введено форму колективного та корпоративного членства.

 

Стати членом Товариства онлайн можна за посиланням http://redcross.org.ua/membership/

 

Владислав Шелоков,

Перший заступник Генерального директора Національного комітету ТЧХУ

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

Джерело:

http://redcross.org.ua/2018/01/nova-koncepcia-chlenstva-u-tovarystvi/

 

На цю ж тему:

FacebookTwitterLinkedInGoogle +PinterestEmail

 

 

Переглядів: 404 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 10:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024