Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Січень » 24 » Співпраця Служби розшуку ТЧХУ - з колегами в Німеччині
22:06
Співпраця Служби розшуку ТЧХУ - з колегами в Німеччині

 

 

ПАРТНЕРСТВУ – ШИРИТИСЬ І МІЦНІТИ

 

 

 

 

 

 

 

На запрошення партнерів з Німеччини відбувся робочий візит провідного спеціаліста

Служби розшуку ТЧХУ Людмили Тавровської до Служби розшуку Німецького Червоного Хреста

 

 

 

 

Візит був дуже насичений інформаційними зустрічами і обговоренням з представниками різних департаментів у Берліні, Мюнхені та Гамбурзі. У центі уваги - співробітництво та стратегія взаємодії в діяльності з відновлення родинних зв’язків (ВРЗ) під час збройних конфліктів і стихійних лих.

 

 

В ході візиту була презентована діяльність Служби розшуку ТЧХУ. Колег з Німеччини особливо зацікавила організація діяльності з ВРЗ в умовах конфлікту в Україні, взаємодія з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, програма з ВРЗ для затриманих в Україні нерегулярних мігрантів. Значний інтерес викликала і діяльність з поширення інформації про послуги з ВРЗ серед населення, залучення волонтерів.

 

 

Служба розшуку Німецького Червоного Хреста фінансується Міністерством внутрішніх справ Німеччини, її щорічний бюджет становить 11,5 млн. євро. В Німеччині існує велика потреба в послугах з ВРЗ – адже й досі не встановлена доля понад 1 мільн. німецьких громадян, які зникли безвісти під час Другої світової війни.

 

 

 

 

 

 

На даний час цими проблемами займаються 117 штатних співробітників федерального рівня, 25 – в регіональних офісах, а також близько 90 співробітників у 500 районних організаціях Німецького Червоного Хреста, які формують Службу розшуку.

 

 

На Службу розшуку Німецького Червоного Хреста урядом Німеччини покладено функцію Національного інформаційного бюро на випадок національних катастроф чи конфліктів.

 

 

Служба розшуку Німецького Червоного Хреста має великий архів документів часів Другої світової війни з вічним терміном зберігання, проте практично вся інформація також продубльована на сучасних цифрових носіях. Архів відкритий для наукових та історичних досліджень, підготовки публікацій тощо.

 

 

Значна частина запитів до Служби розшуку у Німеччині стосується відновлення контактів, втрачених внаслідок сучасних війн і збройних конфліктів. В 2016 році наші колеги відкрили 2724 справи з розшуку, пов’язаних здебільшого з хвилею міграції до Європи з таких країн, як Афганістан, Сирія, Сомалі, Ірак, Еритрея. У більшості з цих справ вдається встановити долю розшукуваного, відновити родинні зв’язки.

 

 

Також Служба розшуку Німецького Червоного Хреста постійно здійснює діяльність за урядовою програмою фінансування медичної допомоги для громадян німецького походження в країнах колишнього СРСР. В 2017 році Служба розшуку ТЧХУ розгорнула широку інформаційну кампанію з підтримки цієї програми в Україні. В результаті активної діяльності в цьому напрямку Херсонської та Луганської обласних організацій ТЧХУ малозабезпечені заявники отримали медичну допомогу на загальну суму понад 50 000 гривень. Співробітництво в цьому напрямку буде продовжено, адже є багато людей, які цього дуже потребують.

 

 

 

 

 

 

 

 

Служба розшуку ТЧХУ планує і надалі розвивати плідну співпрацю з німецькими колегами в різних сферах діяльності з ВРЗ.

 

 

Автор: Служба Розшуку ТЧХУ

 

Фото – автора

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2018/01/%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%88%D1%83%D0%BA%D1%83-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%96%D0%B2%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%8E/

 

Переглядів: 431 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024