Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Січень » 28 » Українським водіям треба підготувати мінімум по 600 гривень на нові аптечки
17:07
Українським водіям треба підготувати мінімум по 600 гривень на нові аптечки

 

АПТЕЧКА – ПЕРШИЙ  ЗАСІБ  БЕЗПЕКИ

 

 

 

 

 

 

Міністерство охорони здоров’я готує нові рекомендації щодо вмісту аптечок у машинах українців.

 

 

 

Водіям доведеться суттєво оновити їхній склад після того, як правила почнуть діяти, – передає autodriving.

 

Медики запевняють, що йдеться не про якісь примхи, а реальні потреби, адже до 80% смертей внаслідок ДТП стається через надмірну втрати крові, котру неможна зупинити існуючим складом аптечок. Медичний інструктор Олег Картавий пояснює, що в нових аптечках неодмінно мають бути сучасні джгути, а ще термоковдра та еластичний бинт. В аптечках залишать рукавички, пластир, ножиці з тупими кінцями і клапан для штучного дихання, а розмір перев’язувальної косинки збільшать. І під питанням поки що шини для фіксації кінцівок та бинт, що спиняє кров. «Він не накладається згори. Він Z-подібно складений, цей бинт необхідно досить щільно та ефективно подати в рану», – каже Картавий.

 

Звичайні київські водії самі сміються та критикують вміст сьогоднішніх аптечок. «Це зеленка. Далі якісь ось таблетки є. Валідол», – сміється пан Георгій, коли роздивляється, що возить із собою в авто. У МОЗ пояснюють, що знеболювального, йоду, зеленки, нітрогліцерину тощо в нових аптечках не буде, бо перелік препаратів від 1998 року був де-факто списаних зі старих радянських вимог, і в сучасних реаліях це просто непотріб. «Ті стандарти, які є, це смішно читати. Там розчин аміаку, якийсь йод, перекис. Радянські середньовічні вимоги до цієї аптечки. Якісь препарати, які не застосовуються при невідкладній допомозі насправді», – зізнається заступник міністра Олександр Лінчевський.

 

Журналісти підрахували, що за найскромнішими цінами на новий варіант аптечки водіям доведеться витратити 600 гривень. Однак у міністерстві досі не знають, коли ж затвердять свій наказ і яким буде підсумковий перелік позицій у ньому. Якщо туди потрапить кровоспинний бинт, то він один, якщо найефективніший, виробництва Ізраїлю, коштуватиме не менше 1000 гривень.

 

 

Фото – відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом: https://zik.ua/news/2018/01/28/ukrainskym_vodiyam_treba_pidgotuvaty_minimum_po_600_gryven_1253643

 

Переглядів: 560 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 07:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024