Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Січень » 29 » Як заснути за 1 хвилину: унікальна перевірена методика
22:51
Як заснути за 1 хвилину: унікальна перевірена методика

 

 

 

ВИНАХІД  ЙОГІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як заснути за 1 хвилину: унікальна перевірена методика

 

 

 

 

Напевне, всі стикалися з такою ситуацією: на ранок у вас запланований важливий захід і потрібно виглядати свіжо, бути бадьорим і зібраним. А для цього потрібно гарненько виспатися.

 

Пише про це портал ukr.media

 

І ви лягаєте раніше спати, перекидаєтеся з боку на бік, але сон як на зло не йде. Ви починаєте рахувати овечок, але і це не допомагає. Тривожно дивитеся на годинник і розумієте: спати залишилося вже зовсім недовго і доведеться йти на доленосну зустріч з пом'ятим обличчям і туманом в голові.

 

Для таких випадків існує перевірена методика, яка допоможе вам заснути буквально за одну хвилину. Найкраще можна запам'ятати цей метод, якщо назвати його «4-7-8».

 

Вивченням його зайнявся доктор медичних наук з Гарварда Ендрю Вейл. Він з'ясував, що практика «4-7-8» вже кілька століть відома індійським йогам. Вони використовували її під час своїх медитацій, щоб досягти повної релаксації. Так що можна вважати її абсолютно безпечною.

 

1. Спокійно вдихайте через ніс протягом 4 секунд.

2. Потім затримайте дихання на 7 секунд.

3. Після цього, не поспішаючи, видихайте через рот протягом 8 секунд.

 

Як бачите, все досить просто. Це дихальна вправа уповільнює серцевий ритм і заспокоює. Причому відбувається це дуже швидко, вам досить буде повторити вправу кілька разів, і ви самі не помітите, як заснете.

 

У цьому немає ніякої містики, чиста фізіологія. Коли ви відчуваєте стрес або тривогу, які заважають вам заснути, кількість адреналіну у вашій крові збільшується, а дихання стає швидким і поверховим.

 

Дана методика діє як заспокійливе. Затримка дихання з вимушеним повільним видихом уповільнює серцевий ритм і заспокоює розум. Це відбувається тому, що вам потрібно постійно рахувати і зосереджуватися на своєму диханні. І непомітно для вас нервова система заспокоїться, тіло розслабиться, а почуття тривоги відійде.

 

Ця техніка незамінна, коли ви прокидаєтеся пізно вночі, занадто багато думаєте про щось і ніяк не можете заснути. Або ж коли ви нервуєте перед якоюсь важливою подією у вашому житті. Будьте здорові і щасливі!

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2018/01/28/282026-zasnuty-1-hvylynu-unikalna-perevirena-metodyka

 

 

Переглядів: 641 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 09:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024