Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Січень » 30 » Українців попереджають про високий ризик спалахів дифтерії
19:58
Українців попереджають про високий ризик спалахів дифтерії

 

 

ДИФТЕРІЯ – НЕДУГА ІНФЕКЦІЙНА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ризик спалахів дифтерії в Україні залишається високим через низьке

охоплення щепленням проти цього захворювання як дітей, так і дорослих

 

 

 

Про це на брифінгу сказав переможець конкурсу на посаду директора Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

"Протягом 2017 року не було зареєстровано жодного випадку дифтерії в Україні, у 2018 році ми маємо одне повідомлення про підозру на дифтерію у пацієнта в Луганській області. На щастя, поки що цей діагноз не підтверджено лабораторно. Але у звязку з тим, що рівень охоплення вакцинацією від дифтерії залишається низьким, ризик розвитку захворювання і появи спалахів є високим", - сказав Курпіта.

 

Так за даними на сайті Центру громадського здоров'я станом на 01.12.2017 року первинним вакцинальним комплексом проти кашлюку, дифтерії та правця (3 щеплення у 2, 4 та 6 місяців вакциною АКДП) у всіх регіонах країни проведено щеплення 171 401 дитини у віці до одного року, що становить 47,5% від запланованої до вакцинації кількості дітей.

 

В той же час, за даними Міністерства охорони здоров'я, які озвучив Курпіта, на 1 січня 2018 року були наявні 2,7 млн доз вакцини АКДП (для профілактики дифтерії, правця та кашлюку) для щеплення дітей та 6,1 млн доз вакцини АДП-М (для профілактики дифтерії та праця), які можна використовувати для щеплення дорослих.

 

Курпіта закликав всіх, хто пропустив планове щеплення, звертатися до медзакладів за місцем проживання і проходити імунізацію. Він нагадав, що дифтерія - це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передачі, яке характеризується запаленням переважно слизових оболонок ротоглотки та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем.

 

Також він повідомив, що зараз в Україні є лише 900 доз протидифтерійної сироватки, які отримані МОЗ від Індії у якості гуманітарної допомоги.

 

Крім того, МОЗ вперше за тривалий період виділив кошти у розмірі 40, 2 млн грн. на закупівлю саме сироваток проти дифтерії, ботулізму та інших захворювань. Раніше такі закупівлі здійснювалися за кошти місцевих бюджетів.
 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2018/01/30/282368-ukrayinciv-poperedzhayut-vysokyy-ryzyk-spalahiv-dyfteriyi

 

 

Переглядів: 467 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024