Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 4 » Чому у Великобританії з'явився міністр із самотності
20:47
Чому у Великобританії з'явився міністр із самотності

 

 

ЗАСІБ ВІД САМОТНОСТІ

 

 

 

 

 

 

Чому у Великобританії з'явився міністр із самотності

 

Журналіст Цейлан Егінсу пише для The New York Times про те, чому у Великій Британії з'явився міністр з самотності.

 

Передає Новое время.

 

Коли Велика Британія більше року тому проголосувала за те, щоб покинути Європейський Союз, багато європейців насміхалися, мовляв, це рішення призведе до ізольованості і британські острови залишаться в повній самоті.

 

Але як показало дослідження, Велика Британія вже зараз зіткнулася з цією серйозною проблемою. Згідно з доповіддю 2017 року, опублікованій Комісією з боротьби з самотністю, понад дев'ять мільйонів британців досить часто або постійно відчувають себе самотніми. Це змусило прем'єр-міністра країни Терезу Мей призначити міністра з самотності.

 

«Самотність – реальна проблема сучасності для занадто більшої кількості людей. Я хочу вжити заходів для вирішення цієї проблеми. Часто літнім людям або тим, хто втратив близьких, ні з ким поговорити, поділитися своїми думками та переживаннями», – сказала пані Мей.

 

Марк Робінсон, глава Агентства допомоги літнім людям (Age UK), найбільшої благодійної організації Великої Британії, заявив, що самотність може навіть «убити».

 

«Вона шкідливіша для вашого здоров'я, ніж куріння 15 цигарок на день, але з самотністю можна боротися», – розповів Марк.

 

Минулого року американський хірург, доктор Вівек Мурті, опублікував статтю в Harvard Business Review, в якій стверджував, що самотність пов'язана «з великими ризиками отримати серцево-судинні захворювання, деменції, депресії та тривожні розлади».

 

Парламентська група з боротьби з самотністю названа на честь Джо Кокс, члена Британського парламенту, убитої в 2016 році правим екстремістом, вона першою підняла питання самотності в Британії. (...)

 

Продовжить справу пані Кокс заступник глави з питань спорту та громадянського суспільства 42-річна Трейсі Крауч, яку і було призначено міністром з самотності.

 

У Британії буде створено фонд для допомоги уряду і благодійним організаціям розробити стратегію щодо вирішення цієї проблеми. (...) Дослідження показали, що близько 200 000 людей похилого віку у Великій Британії розмовляють один з одним або родичами не більше ніж один раз на місяць.

 

64-річна Керол Дженкінс, колишня медсестра, розповіла, що відчула самотність, коли її син поїхав за кордон, а вона змушена була змінити місце проживання і переїхати в інший округ.

 

«Це було фінансове рішення, і у мене не було можливості заводити нові знайомства. Минали місяці, я не бачила своїх друзів і рідних і відчула себе самотньою і пригніченою», – згадує Керол.

 

Але потім Керол долучилася до групи Facebook для британців, які страждають від самотності, що, за її словами, допомогло їй частіше виходити з дому.

 

«Справа не стільки в тому, щоб спілкуватися з людьми в Інтернеті і заводити нові знайомства. Це, скоріше, група мотиваційної підтримки, яка дає вам розуміння того, як справлятися з цією проблемою», – говорить Керол.

 

Британка також була здивована тим, скільки молодих людей приєдналися до цієї групи. «Ви навіть не уявляєте собі, як багато студентів університетів замикаються в своїй кімнаті і сидять там протягом декількох днів, тому що відчувають себе відкинутими, або думають, що вони не вписуються в свій колектив. Самотність переходить у депресію дуже швидко, це всього лише питання часу. І тоді це стає по-справжньому небезпечним».

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2018/01/21/281243-chomu-velykobrytaniyi-zyavyvsya-ministr-samotnosti

 

 

Переглядів: 391 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 10:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024