Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 5 » На Львівщині завершилися національні змагання із зимових видів спорту серед спортсменів з інвалідністю
14:36
На Львівщині завершилися національні змагання із зимових видів спорту серед спортсменів з інвалідністю

 

 

УМОВИ ЗМАГАНЬ – КОМФОРТНІШІ

 

 

 

 

 

 

Днями на базі Західного реабілітаційно - спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України

в с. Яворів Турківського району завершилася серія змагань національного рівня серед спортсменів з інвалідністю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зокрема, чемпіонат України із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату й вадами зору та Кубок України з лижних перегонів серед спортсменів з вадами слуху.

 

 

У змаганнях за програмою чемпіонату України взяли участь 40 спортсменів з різних областей України, де успішно виступив представник Львівщини, уродженець села Тухолька Сколівського району Василь Кравчук (тренери Володимир Любіжанін та Валерій Казаков).

 

 

За результатами змагань в біатлоні Василь Кравчук посів 2 місце у спринті та 3 місце у класичній гонці на дистанції 10 км.

 

 

У кубкових змаганнях з лижних перегонів серед спортсменів з вадами слуху взяли участь 20 спортсменів з різних регіонів України. Львівщину представляли Арсен Сірівченко та Ярослав Гульоватий (тренери: Володимир Любіжанін та Галина Гладко).

 

 

За результатами цих змагань Ярослав Гульоватий посів 2, 3 та 4 місця, Арсен Сірівченко – 5, 5 і 6 місця у відповідних видах програми.

 

Довідково:

На цей раз зимові змагання проходили у більш комфортних умовах, ніж це було раніше.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що 15 січня п.р. у с. Яворів Турківського району Львівської області відкрили новий житловий корпус Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, який є найкращим із таких закладів у нашій державі.

 

Тут тренуватиметься паралімпійська збірна України із зимових видів спорту, відбуватимуться всеукраїнські та міжнародні спортивні змагання та проходитимуть реабілітацію інваліди.

 

Реабілітаційно-спортивний центр розпочали будувати 2006 року. Протягом цього часу з державного бюджету на проект виділили понад 160 млн грн. Територія центру становить майже 189 га.

 

 

Як зазначив під час нинішніх урочистостей уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, Західний реабілітаційно-спортивний центр – це неабияке досягнення для України.

 

 

Він додав, що у центрі також відбуватимуться реабілітація людей з інвалідністю засобами фізичної культури і спортом.

 

 

«Вже сьогодні діти з інвалідністю зі Сходу пройшли реабілітацію у нашому центрі. Також уже підготовані програми реабілітації воїнів АТО, які у середовищі паралімпійців, дефлімпійців готові розпочати нове життя», – зазначив Валерій Сушкевич.

 

 

 

 

 

 

 

Відкритий сьогодні житловий корпус розрахований на 200 ліжкомісць. Також тут розташований конференц-зал, їдальня, комплекс саун, пральня. У двоповерховій будівлі є спеціально обладнані ліфти для людей з особливими потребами. Окрім того, усі україномовні написи дубльовані англійською мовою та шрифтом Брайля.

 

 

Валерій Сушкевич розповів, що на території центру уже збудована сучасна лижна траса, яка є однією з найкращих у Європі. Вона може приймати навіть Кубок світу. Також тут побудована двокілометрова канатна дорога.

 

 

У планах ще будівництво пристадіонної споруди біатлонного комплексу, фізкультурно-спортивного комплексу, де будуть розміщені тренажери, зокрема для того, щоб навчитися кататися на лижах.

 

 

На урочистому відкритті другої черги центру були присутні міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Львівської ОДА Олег Синютка, представники влади Турківщини та спортсмени-паралімпійці. На початку церемонії присутні вшанували загиблих у результаті дій терористів на Донбасі хвилиною мовчання.

 

 

Ігор Жданов зазначив, що відкриття другої черги Західного реабілітаційно-спортивного центру – дуже важлива подія для України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Дуже часто ми, львів’яни, заздрили івано-франківцям через те, що у них є Буковель. Тепер вони приїжджатимуть сюди помилуватись цією красою. Львівщина перша крокує у Європейський союз, вона є еталоном у тих речах, що повинні створити комфорт у першу чергу для людей з особливими потребами», – заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

 

Сподіваємося, що і Червоний Хрест внесе свою лепту у примноження слави цього реабілітаційно-спортивного центру України.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелами:

http://loda.gov.ua/search?keyword=413

http://turka-rda.gov.ua/news/v-s-yavoriv-turkivskoho-rajonu-vidkryly-zhytlovyj-korpus-najkraschoho-reabilitatsijno-sportyvnoho-tsentru-ukrajiny.html

 

 

Переглядів: 460 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024