Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 6 » ВООЗ заявила про високий рівень стійкості до антибіотиків у всьому світі
16:25
ВООЗ заявила про високий рівень стійкості до антибіотиків у всьому світі

 

 

СТІЙКІСТЬ БАКТЕРІАЛЬНИХ ІНФЕКЦІЙ

 

 

 

 

 

 

ВООЗ заявила про високий рівень стійкості

до антибіотиків у всьому світі

 

 

Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала перші дані епіднагляду про стійкість до протимікробних препаратів, які свідчать про високий рівень стійкості до антибіотиків ряду серйозних бактеріальних інфекцій у всьому світі, інформує УНН.

 

 

Серед пацієнтів з підозрою на інфекцію кровотоку стійкість до щонайменше одного з найбільш широко використовуваних антибіотиків в різних країнах доходить до 82%. Стійкість до пеніциліну - препарату, який протягом десятиліть використовувався по всьому світу для лікування пневмонії - серед країн, включених в доповідь, доходить до 51%. Поширеність стійкості до ципрофлоксацину при лікуванні інфекцій сечової системи, викликаних кишковою паличкою, становить від 8% до 65%.

 

 

“Звіт підтверджує, що ситуація зі стійкістю до антибіотиків в світі важка. Деякі найпоширеніші і потенційно небезпечні інфекції в світі не піддаються лікуванню медичними препаратами. Найбільшу стурбованість викликає те, що патогени не визнають державних кордонів. Тому ВООЗ закликає всі країни створювати ефективні системи епіднагляду для виявлення стійкості до лікарських препаратів і ділитися отриманими даними з глобальною системою”, - заявив директор Департаменту ВООЗ по боротьбі зі стійкістю до протимікробних препаратів Марк Спренгер.

 

 

В даний час у Глобальній системі з нагляду за стійкістю до протимікробних препаратів ВООЗ беруть участь 52 країни з різним рівнем доходу. Для першого звіту відомості про своїх національних системах епіднагляду надали 40 країн, 22 країни поділилися даними про рівень стійкості до антибіотиків.

 

 

Як повідомляв УНН, в Україні кожен рік на рак захворюють майже тисяча дітей та приблизно 240 дітей гине через ракові пухлини.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1713607-vooz-zayavila-pro-visokiy-riven-stiykosti-do-antibiotikiv-u-vsomu-sviti

 

Переглядів: 559 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024