Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 8 » Карта допомоги: куди в Харкові звертатися переселенцям і ветеранам збройного конфлікту на Донеччині
16:04
Карта допомоги: куди в Харкові звертатися переселенцям і ветеранам збройного конфлікту на Донеччині

 

 

НІХТО НЕ ЗАЛИШИТЬСЯ - НА УЗБІЧЧІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Куди в Харкові звертатися переселенцям

і ветеранам збройного конфлікту Донеччині

 

 

 

 


Місцезнаходження і координати організацій, які займаються допомогою внутрішньо переміщеним особам і ветеранам збройного конфлікту на сході України в Харкові і області.

 


Поширена недавно інформація про те, що, згідно з соціологічними даними, в Харківській області - найгірше ставлення до внутрішньо переміщеним особам, мабуть, пов'язана з тим, що Харківська область виявилася найближчою до зони проведення збройного конфлікту на сході України і прийняла на себе основний "удар" потоку переселенців, викликаного конфліктом. Проблема ВПО для харків'ян не настільки абстрактна, як для жителів інших областей, що прийняли в десятки разів менше людей зі Сходу України.
 

 

Проте, лише на підставі одного опитування говорити про те, що в Харкові переселенцям не раді, - навряд чи можна, тому що відповіддю на серйозний виклик стало досить потужний волонтерський рух. В результаті насторожене ставлення обивателів з лишком компенсувалося активністю небайдужих.

 


Інтегруватися на новому місці і жити на задовільному рівні мають можливість всі переселенці. Мабуть, єдина умова для цього - розуміння того, що для облаштування себе і своєї сім'ї необхідно докласти певних зусиль: позиція "мені все повинні тому, що я - переселенець", яка, на жаль, іноді має місце, - не продуктивна, і ніяких дивідендів вже не принесе. Справа в тому, що акцент в допомоги переселенцям за останні роки суттєво змістився: якщо раніше пріоритетними були матеріальні види допомоги, то зараз все більшого значення набувають юридичні консультації, допомога в працевлаштуванні, навчальні програми і так далі, тобто нематеріальна, але дуже важлива допомога перш за все для тих, хто готовий почати нове життя і докладати до цього певних зусиль.

 


В цьому плані дуже показовою є діяльність, мабуть, найбільшою волонтерської організації - "Станції Харків", яка починалася як пункт матеріальної допомоги, розташований на Південному вокзалі, а зараз своїми пріоритетними напрямками вважає консультаційну діяльність.

 

"Станція Харків" тримається на "трьох китах" допомоги ВПО: юридичні консультації, психологічна підтримка і допомога в працевлаштуванні. При цьому "чисте" волонтерство, пов'язане з наданням матеріальної допомоги, теж в Харкові розвинене і знаходиться там, де його потребують найбільше.

 

Ще одна організація, яка існує майже з самого початку конфлікту на Сході України, - волонтерський руху "Сестра Милосердя збройного конфлікту на сході України / Харків", яка допомагає пораненим в харківському госпіталі.

 

У групі цього руху в Facebook можна майже щодня дізнатися про те, чого потребують підопічні - від продуктів харчування до предметів гігієни.
 

 

Ряд організацій спеціалізується на допомозі багатодітним сім'ям та дітям. Це, наприклад, Асоціація багатодітних матерів (сімей) м.Харкова "АММА" і АКЦентр (адаптаційно-культурний центр). Харківська обласна громадська організація "Союз ветеранів збройного конфлікту на сході України " займається реабілітацією, допомогою в працевлаштуванні та іншої допомогою демобілізованим воїнам.

 


Також є організації, спеціалізовані не за типом адресної допомоги, а за її видами. Наприклад, фонд "Професійний розвиток Харкова" спеціалізується на сприянні в працевлаштуванні і профорієнтації, центр психологічного розвитку "Разом" - на психологічній допомозі, благодійний фонд "Право на захист" - на юридичних консультаціях.
 

Окремо потрібно відзначити роль у волонтерському русі організацій, які працювали в регіоні задовго до початку конфлікту і в останні роки лише внесли корективи в напрямку своєї діяльності. Як правило, це організації з міжнародними корінням.

 

Перш за все, це Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, яка внесла в свої програми - допомогу внутрішньо переміщеним особам. Аналогічні програми має фонд "Карітас Харків", пов'язаний з міжнародною католицької конфедерацією "Caritas Internationalis". Ще одна харківська "дочка" міжнародних волонтерів - благодійна організація "Конвіктус Україна" - займається допомогою внутрішньо переміщеним жінкам, які постраждали від насильства.

 


Загалом - волонтерское рух в Харківському регіоні досить різноманітний, і люди, які дійсно потребують допомоги, цілком можуть на неї розраховувати, повідомляє SQ.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://kh.vgorode.ua/news/sobytyia/355332-karta-pomoschy-kuda-v-kharkove-obraschatsia-pereselentsam-y-veteranam-ato

 

Переглядів: 575 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 13:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024