Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 8 » 8 лютого - День народження Жуля Верна
22:35
8 лютого - День народження Жуля Верна

 

МАНДРІВКА У ТАЄМНИЧИЙ СВІТ ЖУЛЯ ВЕРНА

 

 

 

 


 

Сьогодні, 8 лютого, минає 190 років з дня народження Жуля Верна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завітавши до бібліотеки у с. Хоросниця (Мостиська ОТГ) на Львівщині можна не тільки ознайомитися з творчістю великого і невтомного письменника - мандрівника і фантаста, але й здійснити захоплюючу мандрівку разом з героями пригодницького твору "П'ятнадцятирічний капітан".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гасло засновника фантастичного жанру розкриває суть всієї його творчості: "Я не напишу жодної сторінки, жодної фрази, що їх не змогли б прочитати діти, для котрих я творю, і яких я дуже люблю..."

 

 

 

 

 

 

 

 

Формувати виставку допомагали волонтери Мостиської РО ТЧХУ.

 

Довідково:

 

Жуль Ґабріель Верн (фр. Jules Gabriel Verne; 8 лютого 1828, Нант, Франція - 24 березня 1905, Ам'єн, Франція) - французький письменник (за походженням бретонець). Разом із Гербертом Уеллсом вважається засновником жанру наукової фантастики.

 

Народився в Нанті, давній столиці бретонських герцогів, у родині адвоката П'єра Верна (1798–1871), нащадка сім'ї провансальських юристів, і Софі Верн (1801–1887), уродженої Аллот де ля Фюйє, спадкоємиці стародавнього роду нантських кораблебудівників і судновласників.

 

Рід Жуля Верна з боку матері походить від шотландського стрільця, який у 1462 році вступив на службу до гвардії Людовика XI й отримав дворянський титул за вірну службу королю. По батьківській лінії Верни були нащадками кельтів, які з давніх-давен мешкали на території Франції.

 

 

У сім'ї Вернів, крім первістка Жуля, зростали ще брат Поль і три сестри: Анна, Матільда і Марі.

 

 

У 8 років Жуль Верн почав навчання спершу в семінарії Сен-Станіслав, а потім в Нантському ліцеї, де він отримав класичну освіту, що складалася зі знання грецької та латини, а також риторики, співів та географії. Жуль та його сім'я проводили багато часу влітку на дачі, на берегах річки Луари, де він із братом часто подорожував. Саме тут він розвинув своє зацікавлення подорожами та пригодами.

 

 

У 1839 році маленький Жуль таємно від батьків влаштувався юнгою на трищоглову шхуну «Коралі», яка вирушала до Індії. На щастя, батько встиг на місцевий «піроскаф» (пароплав), на якому йому вдалося наздогнати шхуну і зняти з неї хлопчика. Тоді Жуль Верн пообіцяв батькові, що надалі подорожуватиме лише у мріях.

 

До цих подорожей він залучав і читачів своїх численних науково -фантастичних романів: «Діти капітана Гранта», «Таємничий острів», «20000 льє під водою» та ін. Багато його наукових передбачень збулися, що підтверджує істину: щоб нове змогло народитися в реальності, воно повинно пройти стадію фантазування і пошуку різних форм втілення.

 


Люба-Оксана Рабій ,

голова Мостиської РО ТЧХУ

 

Фото – автора

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=546304895768188&set=pcb.546306232434721&type=3&theater

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 450 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024