Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 9 » В осередках Личаківської РО м. Львова ТЧХУ: Свята і будні міського пологового будинку №1
18:25
В осередках Личаківської РО м. Львова ТЧХУ: Свята і будні міського пологового будинку №1

 

ЛЕЛЕКИ - НЕ ЗНАЮТЬ ВТОМИ

 

 

 

 

 

 

Свята і будні міського комунального клінічного пологового будинку №1

 

 

 

Міський комунальний клінічний пологовий будинок № 1 - є лікувально-профілактичним закладом 2-го рівня медичної допомоги, що надає стаціонарну акушерсько-гінекологічну, неонатологічну та анестезіологічну допомогу із застосуванням високотехнологічної апаратури, інструментарію, обладнання та використанням сучасних ефективних методик діагностики, лікування, рододопомоги.

 

 

 

 

 

Його первинний осередок ТЧХУ налічує 200 членів, який очолює вже кілька років підряд заступник головного лікаря з медсестринства Світлана Яківна Мартиняк.

 

 

Свою роботу вона координує з Личаківською районною організацією ТЧХУ м. Львова та з головним лікарем закладу Людмилою Дмитрівною Шекетою, котрій присвоєно високе звання «Заслужений лікар України».

 

Працювати їм є над чим: в середньому за рік в міському пологовому будинку № 1, що на вул. Мечникова, 8, народжують близько 4 тисяч жінок. Якщо в 2016 р. тут зафіксували кількість пологів 4107, то в 2017 році вони збільшилися на 725 і склали цифру 4832 пологів. І це при тому, що на даний час в МККПБ № 1 розгорнуто 165 ліжок.

 

Організація акушерської допомоги за сучасними підходами розглядається як організація перинатальної допомоги, основними складовими якої є:

 

- підготовка сім'ї до народження дитини сьогодні розглядається як спільна відповідальність за народження дитини усієї родини, особливо майбутніх батьків у відповідності рекомендацій ВООЗ щодо залучення родини до народження дитини.

 

- реорганізація „Школи материнства” у „Школи відповідального батьківства” передбачає через нові комунікаційні технології підготовку вагітної та її членів родини до партнерських пологів як вагомого психологічного заходу профілактики ускладнень у пологах, зменшення застосування медикаментів, зменшення кількості пологів шляхом кесаревого розтину і як результату поліпшення здоров'я новонароджених;

 

- формування та підтримка грудного вигодовування малюків дає надзвичайно важливі позитивні результати у зменшенні випадків інфекційних розладів у новонароджених та породіль, а також хвороб органів травлення та шлунково-кишкового тракту у новонароджених;

 

- профілактика вертикальної трансмісії ВІЛ. Удосконалені технології у відповідності рекомендацій ВООЗ щодо 4-компонентного підходу, а саме: профілактики ВІЛ серед жіночого населення, профілактики небажаної вагітності у ВІЛ-інфікованих жінок, медикаментозної профілактики ВІЛ у новонароджених та соціального супроводу ВІЛ- інфікованих дітей і їх сімей;

 

- медико-генетична допомога спрямована на профілактику вродженої та спадкової патології. Нормативи надання медико-генетичної допомоги визначають спільну діяльність спеціалістів з медичної генетики та акушерства і гінекології з питань впровадження преконцепційної підготовки до вагітності і пологів, своєчасної діагностики генетичної патології для її попередження у новонароджених

 

За останні 2 роки показник партнерських пологів зріс. Партнери приймають з кожним роком все більш активну участь у пологах жінки. Цьому сприяє створення відповідних умов у пологовому відділенні.

 

 

 

 

 

 

В закладі впроваджено систему моніторингу послідовного і адекватного лікування та своєчасного переводу в нефрологічне відділення 5 МКЛ для подальшого обстеження , лікування та реабілітації жінок ,що мають прееклампсію під час вагітності, особливо важкий перебіг. Сприяє цьому своєчасне родорозв’язання. Враховуючи , що заклад другий рік поспіль надає допомогу жінкам з екстрагенітальною патологією – вагітні з цукровим діабетом, хворобами серця, легень, гепатозами – позитивним є те, що за даний період не було перинатальних втрат у відділеннях патології вагітності.

 

 

 

 

 

 

 

 

В акушерську практику введені високоефективні препарати гемодинамічної, реологічної, антианемічної та гемостатичної дії.

 

Внесок у ці успіхи колективу членів первинного осередку Товариства Червоного Хреста України міського пологового будинку №1 є беззаперечним. Вони присвячують його 100-річчю ТЧХУ, яке відзначатимемо у цьому році 18 квітня. Саме тут, у пологовому будинку №1, ми чітко бачимо: лелеки – не знають втоми!

 

Побажаймо ж успіхів і нових досягнень дружному колективу медиків, котрі щодня дарують нашій країні нових громадян, а українським родинам – довгожданих синів і дочок, продовжувачів нашого родоводу!

 

 

Фото – Тетяни Петрів,

заступник головного лікаря МККПБ №1 з економічних питань

 

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

Переглядів: 534 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 07:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024