Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Лютий » 9 » В Пхенчхані відбулася грандіозна церемонія Відкриття зимових Олімпійських Ігор – 2018 (ВІДЕО)
22:37
В Пхенчхані відбулася грандіозна церемонія Відкриття зимових Олімпійських Ігор – 2018 (ВІДЕО)

 

СПОРТ – ЦЕ МИР

 

 

 

 

 

 

 

 

В Пхенчхані (Південна Корея) відбулася офіційна церемонія

Відкриття зимових Олімпійських Ігор - 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Церемонія розпочалася з традиційної театралізованої вистави з елементами місцевого фольклору і міфології. Корейський колорит був представлений глядачам на стадіоні і телеглядачам з усього світу.

 

 

 

 

 

 

Після театралізованої вистави відбувся парад команд, де Україну представили провідні атлети в зимових видах спорту. Всього нашу команду в Кореї будуть представляти 33 атлети. Прапороносцем збірної України в Пхенчхані стала капітан жіночої збірної з біатлону, олімпійський чемпіон Сочі-2014 Олена Підгрушна.

 

 

 

 

 

 

 

Також особливістю церемонії став той факт, що команди КНДР і Південної Кореї пройшли в одному строю під прапором об'єднаної Кореї.

У свою чергу, збірна Росії не була допущена до Ігор. Окремі атлети цієї країни, котрі отримали право участі в Олімпіаді, пройшли під Олімпійським прапором і в нейтральному статусі "Олімпійські атлети Росії".

 

 

 

 

 

 

Після цього з промовою виступив президент МОК Томас Бах, а президент Південної Кореї Мун Джеін оголосив ігри відкритими.

Потім на стадіон був внесений олімпійський прапор - біле полотнище з п'ятьма переплетеними олімпійськими кільцями.

А кульмінацією Відкриття стало запалення олімпійського вогню. Фігуристка Кім Єн А - олімпійська чемпіонка Ванкувера-2010 і срібний призер Сочі-2014 - прийняла факел з рук спортсменок жіночої команди Кореї з хокею з шайбою і запалила олімпійський вогонь над стадіоном.

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомляв УНІАН, Олімпіада-2018 проходитиме у Пхенчхані з 9 по 25 лютого.

 

Довідково:

 

За цією церемонією відкриття Ігор-2018 спостерігали в усьому світі.

 

 

 

 

 

 

 

В тому числі за нею спостерігали і в м. Сараєво, де у 1984 р. також відбулися Зимові Олімпійські ігри. В цьому році 7 лютого тут розпочався «Зимовий фестиваль», в якому бере участь також і документальний фільм Тілля Майєра «Зима у Львові».

 

 

 

 

 

 

Директор фестивалю Ібрагім Спахіч, попри всю свою зайнятість, знайшов сьогодні час, щоб зустрітися з послом Південної Кореї п. Парком і вручити йому пам'ятний сувенір.

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, п. Ібрагім направив у Пхенчхань вітальну телеграму і побажав спортсменам підтвердили мир і свободу своїми досягненнями та разом продемонструвати "інше обличчя світу", краще, ніж це, в якому ми живемо зараз.

 

 

 

 

 

 

Ми ж побажаймо нашим спортсменам у Південній Кореї - успішних стартів і золотих медалей, а  Тіллю Майєру у Сараєво - успіхів на «Зимовому фестивалі», де він, і вся його знімальна група, складають екзамен на міжнародному рівні, як професіонали кіномистецтва і волонтери Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Фото – Reuters

За джерелами:

https://sport.unian.ua/olympics2018/2389879-vidkrittya-olimpiadi-2018-yak-tse-bulo-foto.html

http://www.obermain.de/lokal/lichtenfels/art2414,614649

https://www.facebook.com/www.tillmayer.de/?hc_ref=ARRyy8zzhuHJk1IaGvq9iRidSUWkn6gwElXxgbzZeG5qbE1YrO8lX4TwSKt3WJnAp2U&fref=nf

 

 

 

 

Переглядів: 439 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 18:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024